Izvor:
19.03.2017 u 18:22
0

FORMULA ZA USPEŠAN LJUBAVNI ŽIVOT: Pravila koja psiholozi preporučuje rade u 80 odsto slučajeva! (foto)

Ako tražite recept za dobru ljubavnu vezu – na pravom ste mestu.
Jedno od pravila koje psiholozi preporučuju kada je reč o uspešnom životu jeste 80 prema 20. A to je prava mera i kada govorimo o ritmu ljubavi.

Pravilo 80/20 može se primeniti na različite aspekte svakodnevnog života – od hrane koju jedemo do novca koji trošimo.

A to pravilo može biti pomoć u jačanju ljubavnih veza, pa mnogi smatraju da bi upravo ono moglo biti tajna za uspešan ljubavni život.

U vezi sa ljubavnim životom, formula 80/20 podrazumeva prihvatanje da jedna osoba ne može sve vreme zadovoljavati 100 odsto vaših potreba.

Svakom od partnera je dozvoljeno da uzme 20 odsto vremena za sebe i provede ga daleko od svog partnera radeći ono što želi i što ga ispunjava. U nekim slučajevima to je novi hobi ili odlazak na putovanje bez pritiska i obaveze da stalno proveravaju šta se dešava sa drugom polovinom.

U dugim vezama, u kojima kompromisi nisu laki, formula 80/20 ima za cilj da elminiše osećaj odbojnosti otvarajući tako prostor i vreme koje je partnerima potrebno da provedu odvojeno.

Naravno, svaki 80/20 odnos se razlikuje, posebno kad je reč o seksulanom životu jer će se neki od partnera u toku perioda 20 uzdržavati od seksualne interakcije s partnerom, a drugi će odabrati uživanje u društvu drugih. Na taj način veza se može posmatrati kao otvorena, ali parovi moraju osigurati da takav osećaj vlada samo tokom pauze.

Očito da je za ovaj koncept potrebno mnogo poverenja, ali parovi koji su ga isprobali tvrde da je formula 80/20 ojačala njih odnos.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter