Izvor:
18.04.2017 u 13:45
0

PROVALITE GA NA PRVU LOPTU: Evo šta otkriva da li je muškarac NASILNIK ili džentlmen!

Ako imate veoma pristojnog kolegu ili prijatelja kom nije problem da vam pridrži vrata i uvek uskoči kada vam je potrebna pomoć, nemojte odmah sve pripisati njegovom dobrom vaspitanju, iako i to naravno igra veliku ulogu, jer odgovor se možda krije i u njegovim dlanovima.

Najnovije istraživanje provedeno na kanadskom pokazalo je da se muškarci sa dužim domalim prstom i kraćim kažiprstom generalno bolje ponašaju prema ženama.

Razlika u dužinama označava izloženost višem nivou testosterona još u majčinom stomaku. Navodno i kod muškaraca i kod žena koji imaju znatno duži domali prst postoji veća šansa da će zastraniti u vezi ili braku, dok osobe s otprilike jednakom dužinom kažiprsta i domalog prsta preferiraju monogamiju.

Istraživanje je pratilo društveni život i ponašanje 155 Kanađana (kojima je izmerena i dužina prstiju) u dobu od 18 godina do 54. godine tokom 20 dana. Svi ispitanici morali su da zabeleže svaku društvenu interakciju u trajanju dužem od pet minuta, a osobe s kojima su bili u kontaktu morale su da opišu njihov karakter i ponašanje, na primer jesu li bili ljubazni, svađalački nastrojeni, dominantni…

Muškarci s dužim domalim prstom češće su bili pristojniji, ljubazniji, nasmešeniji, spremniji na kompromise i saosećajni. Prema profesoru Jangu, ovi muškarci su društveniji i često imaju više dece.

Muškarci s kažiprstom i domalim prstom iste dužine bili su svađalački i kritički raspoloženi prema ženama, koristeći i povišeni glas i sarkazam u komunikaciji.

U ovom istraživanju uticaj dužine prstiju imao je značajan uticaj jedino u slučaju ponašanja muškaraca prema ženama. Mere nisu imale nikakvog uticaja u ophođenju muškaraca s drugim muškarcima ili žena prema muškarcima ili drugim ženama.

Ali, pre nego što se obradujete što vaš dragi ima duži četvrti prst na ruci, pripazite, jer to takođe može značiti i povećane šanse za neverstvo, barem se to tvrdi u drugom istraživanju koje su sproveli naučnici s Oksforda.

fokus.ba
foto:hayat

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter