Izvor:
19.05.2017 u 21:04
0

VEĆI UŽITAK ILI SIROMAŠTVO? Muškarci sve više iniciraju nezaštićeni odnos!

Iako se u poslednjih nekoliko godina insistira na značaju kontracepcije, i dalje veliki broj muškaraca ne vodi računa o tome.

Neka istraživanja su pokazala da svaki drugi pripadnik jačeg pola ne koristi kondom.

Takođe, zabrinjavajući je podatak da je u porastu broj onih koji i kad pristanu na zaštitu, u nekom trenutku, skinu gumicu, a da o tome ne obaveste partnerku.

Ovom temom se pozabavila i autorka studije Aleksandra Brodski, koja je objavljila svoje istraživanje u "Kolumbija magazinu roda i prava".

Kako kaže, ona je pojavu počela da proučava pre nekoliko godina, kada su joj se drugarice požalile da muškarci ne prezaju od ovakvog vida prevare. Zbog toga, jedan Švajcarac je bio čak osuđen za silovanje.

Kao najčešći razlog zašto muškarci iniciraju nezaštićene odnose, ili skidaju kondome navodi se nedovoljan užitak, pa su muškarci istakli da im kondom smanjuje zadovoljstvo.

Sa druge strane, mali broj njih, najčešće nedovoljno obrazovanih, uopšte ne pridaju značaju kontracepciji, a jedan od faktora je i siromaštvo.

Super žena
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter