Izvor:
30.05.2017 u 14:08
0

OVE LAŽI SU DOZVOLJENE: Rečenice koje (uvek) smete da kažete partneru!

Reči su oštre poput noža i lako mogu nauditi vezi, pogotovo ako su lažne. Međutim, postoje situacije u kojima smemo slagati partnera. Proverite koje su laži odobrili stručnjaci…

# U pravu si
Ove tri male čarobne reči uvek funkcionišu kada se ne slažete s partnerom, ali i ako želite da prekinete bezveznu svađu koja ne vodi nikuda. Iako se na prvu čini kako je ovakvo ponašanje protivno intuiciji, stručnjaci kažu da je zapravo vrlo efikasno.

# Izgledaš sjajno
Univerzalni odgovor na svako pitanje vezano za izgled koje vam partner postavlja zato što u se u tom trenutku oseća nesigurno. To su situacije u kojima svi samo tražimo potporu i odobravanje partnera.

# Volim te više od ičega na svetu
Stručnjaci sa univerziteta DePaul ustanovili su da tip laganja koji se naziva obmanjujuća nežnost pomaže u održavanju ljubavne veze. U pitanju su veliki izlivi nežnosti koji se možda čine nerealni, ali motivišu ih stvarni osećaji koje samo pokušavamo ulepšati preteranim epitetima.

# Dobro sam

Postoje situacije u kojima partnera želimo zaštititi od stresa kroz koji prolazimo jer znamo da nam on jednostavno ne može pomoći da se nosimo s tim. Psiholozi kažu da u tim situacijama možemo koristiti ovu malu belu laž.

# Razumem te

Važno je podržavati svog partnera i u nekim situacijama deliti njegove emocije. Kada vam on prepričava svađu s prijateljem pokažite razumevanje za njega čak i ako se možda ne slažete s njim u potpunosti. To ne znači da ne izražavate svoje mišljenje, samo recite da razumete njegovo čak i ako nije tako.

SAVET: Male bele laži ne mogu nam nauditi, ali one ozbiljne itekako mogu uticati na nas. Zato naučite kako prepoznati lažljivce i proverite koje su to najveće ljubavne laži u koje verujemo i koje nam nanose štetu.

Izvor: zadovoljna.hr
Foto: life.hu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter