Izvor:
31.05.2017 u 03:41
0

DA LI STE PROBALE? Žene poludele za magičnim kuglicama za seksualnu stimulaciju!

Zašto svaka dama treba da ima ben wa kuglice? Dopala vam se ili ne, knjiga 50 nijansi sive potegla je mnoge rasprave kada je reč o muško-ženskim odnosima i spavaćoj sobi.

Izvukla je iz ormana neke kosture, ali i iz podruma rasterala brojne moljce i podsetila nas na davno zaboravljene stvari. Jedna od njih su i ben wa kuglice. Radi se o dve kuglice koje se ubacuju u vaginalni otvor radi seksualne stimulacije i jačanja svih mišića u pubičnoj regiji žene (nikako ih nemojte mešati sa baoding kuglama (kineskim kuglama zdravlja), tj. onim većim koje se vrte po šaci za vreme meditacije i u terapeutske svrhe prilikom rehabilitacije šake i prstiju ili za otklanjanje stresa).

Ben wa kuglice nazivaju se još i ljubavnim, japanskim, burmanskim, venerinim, gejšinim kuglicama ili rin-no-tama. prenosi Elle.

Efekat koji proizvode veoma je sličan Kegelovim vežbama, ali za razliku od njih, težina i mobilnost kuglica povećavaju i seksualnu stimulaciju. Postoji legenda da su ih žene u drevnom Japanu koristile za masturbaciju.

Obe kugle ubacile bi se u vaginalni otvor, a potom bi žena legla ili još bolje sela u stolicu za ljuljanje. Laganim, ritmičnim pomeranjem karlice, kuglice bi se pomerale unutar vagine, sudarale među sobom, a i sa cerviksom i tako stvarale prijatne vibracije svojoj korisnici. Postoje žene koje tvrde da su na ovaj način postigle i orgazam koji ovom prilikom niko ne može da vam obeća, ali ono što će vam se sigurno desiti ako budete redovno vežbali sa ben wa kuglicama jesu sledeće stvari:

– Sprečićete slabljenje zidova bešike i moći ćete bolje da kontrolišete mokrenje. Ovog problema pogotovo su svesnije žene u godinama jer i vagina i mokraćni kanali vremenom gube svoju elastičnost, pa i kontrola nad ovim delom tela polako opada.

– Zategnućete mišiće vagine i imaćete intenzivniji osećaj tokom seksa. Bićete u mogućnosti da svesnije i jače stisnete penis partnera i na taj način dodatno ćete stimulisati i sebe i njega.

– Lakše i brže ćete postići orgazam, a biće i dosta intenzivniji. Kao što postoje tegovi za biceps i kvadricepsa, ben wa kuglice smatraju se malim tegovima za vašu vaginu.

– Brže ćete se oporaviti posle porođaja. Posle izlaska bebe kroz vaginalni otvor dolazi do ekstremnog rastazanja svih mišića regije. Prirodno je da se svi ti mišići vrate na svoje mesto, ali zahvaljujući kuglicama ubrzaćete proces.

– Povećaćete protok krvi kroz celu karličnu regiju, što znači veću snabdevenost kiseonikom i brži oporavak od raznih infekcija. Sve i svemu – imaćete zdraviju vaginu.

Pošto ove čarobne kugle poboljšavaju kako vaš seksualni život, tako i vaše zdravlje, pođite do seks šopa i kupite svoj par. Možete ih nabaviti u više veličina: od onih veličine klikera, pa do onih veličine oraha. Takođe mogu biti napravljene od različitih materijala: stakla, metala, silikona, gume ili plastike. One od laganih materijala uglavnom imaju i male kuglice unutar sebe, da bi dobile na težini. Mogu se kupiti dve ili jedna, a takođe mogu biti samostalne, odvojene ili vezane jednom niti.

Što su kuglice manje i teže, komplikovanije ih je zadržati u vagini, te kada budete birale svoj par i to imajte na umu. Ako ste početnice, najbolje bi bilo da se opredelite za one srednje veličine i težine, koje su povezane jednom niti i na samom početku imaju vrpcu (sličnu onoj koju ima tampon), radi lakšeg vađenja. Vremenom možete preći i na one koje nisu vezane. Najbolje bi bilo da kupite staklene kuglice koje su odvojene, ali se prodaju u pakovanju u kome se nalazi i silikonski kalup koji ima i dva povezana žljeba za kugle i vrpcu na kraju.

Na početku ih možete koristiti tako, kao ceo paket, a kada upoznate svoje telo, možete da budete kreativniji, da ih izvadite iz kalupa i koristite samostalno. Za svoju prvo iskustvo, odvojte dvadesetak minuta. Lezite na krevet i opustite se. Ben wa kuglice namažite sa malo lubrikanta (ne previše jer će momentalno izleteti napolje) i obe stavite unutar vagine. Potom napravite stisak kako da radite Kegelove vežbe.

Za slučaj da ne znate kako se to radi – to je onaj osećaj kako kada vam se jako ide do toaleta, pa stiskate mišiće bešike dok tamo ne stignete. U ležećem položaju ne bi trebalo da bude problema. Pokušajte da ustanete i da ih i dalje zadržite unutar tela. Glavni neprijatelj biće vam gravitacija, te ćete sve vreme morati da držite vaginalne mišiće stegnutim da kuglice ne bi iskliznule napolje.

Takođe, opasnost predstavljaju i kašljanje, kijanje ili jak smeh. Vaš prvi trening trebalo bi da traje pet minuta dnevno, a bilo bi dobro ako biste mogli da vežbate svakog dana. Povećavajte interval nošenja, dok ne stignete do pola sata. Posle izvesnog perioda, trebalo bi da možete da se krećete sasvim normalno i da radite sve poslove koje inače radite. Nemojte se odmah junačiti i pokušavati da izađete iz kuće.

Tek vremenom moći ćete da vežbate u bilo kojoj situaciji u bilo kom trenutku. Kao i kod treniranja svih drugih mišića, potrebno ne nekoliko nedelja treninga da biste osetili razliku. Što se tiče samog osećaja koji ćete imati, nije u pitanju neka eksplozivna senzacija, već više jedno mirno i pasivno stanje veće pobuđenosti cele vaginalne regije. Imaćete osećaj kao da ste blago uzbuđeni.

To se dešava jer je povećan dotok krvi u sve organe i mišiće koji učestvuju u vežbama koje izvodite. Kasnije, čak i kada kuglice ne budu unutar vas, moći ćete da dođete do tog osećaja samostalno i prilično brzo. Tantra i Taoizam smatraju ben wa kuglice korisnim alatom koji uči svoje korisnike samokontroli i budi njihovu senzualnu stranu.Ako vam se desi da kuglica/e neće da izađe napolje, ne brinite, nije se zaglavila, to znači samo da su vam mišići previše stegnuti.

Važno je samo da se opustite i ona će iskliznuti napolje. Ukoliko vam ni to ne pomogne, gravitacija sigurno hoće – poskočite nekoliko puta. Kuglice potom operite toplom vodom i sapunom i odložite u vrećicu u kojoj ste ih kupili. Stavite ih u svoju torbu i slobodno ponesite sa sobom. Kada vam bude potreban stress relief dobro je da ih imate kod sebe.

ELLE.RS
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter