Izvor:
11.06.2017 u 19:40
0

OTKRIJTE KOJI STE TIP LJUBAVNIKA!

Prema teoriji koju je pre četrdeset godina utemeljio Džon Li, tipovi ljubavnika razlikuju se u poimanju ljubavi, veze, braka i seksa. Njegovu teoriju o različitim "bojama ljubavi" proširili su Klajd i Suzan Hendrik. Otkrili su da su muškarci skloniji razigranom ljubavnom stilu i kratkim vezama, a žene su u ljubavi sklonije pragmatičnom i storičkom tipu i vjeruju da je idealna veza ona koja se temelji na prijateljstvu.

Eros

Nepopravljivi ste romantičar i kad je reč o ljubavi, živite u svetu mašte. Znate da je ljubav prolazna, ali za vas je najjači magnet.

Pragma

Slede razum, a ne srce. Žele vezu koja će funkcionisati i ispuniti njihove želje i potrebe. Oslanjaju se više na logiku nego na osećanja. Kad biraju partnerku postavljaju pitanja: Da li zna da kuva, da li zarađuje dovoljno, hoće li se svideti mojoj porodici…. Imaju realna romantična očekivanja, a zbog pažljivog odabira partnera po ključu sličnosti, njihove veze retko pucaju.

Ludus

Za njega je ljubav sport i uzbuđenje. To su igrači koje više zanima kvantiteta nego kvaliteta veze. Sa partnerom ostaju samo dok im je zabavan i zanimljiv. Ljubav ne shvataju ozbiljno. Skloni su seksualnoj agresivnosti.

Agape

Saosećajni su i u ljubavi nesebično daju sebe ne očekujući od toga ličnu korist. Vole i ljude sa kojima nisu bliski, pa čak i strance koje više nikad neće sresti. Njihova ljubav je duhovna i ne brinu da li će im ona biti uzvraćena.

Storge

Temelj veze im je prijateljstvo U ljubavi im nedostaje strast. Oni ne traže ljubav svog života nego kompatibilnu vezu sa nekim koga već od ranije znaju i imaju zajedničke interese. Za njih je ljubav postupan proces razvoja emocija iz prijateljstva.

Mania

Vole intenzivno, a strah od gubitka ih sprečava da istinski uživaju u vezi. U ljubavi su ljubomorni, opsesivni i žele potpuno da poseduju voljenu osobu. U svojim očima vrede samo ako su voljeni.

Eros

Usredsređeni su na fizičku privlačnost i lepotu koju idealizuje neretko zanemarujući trajnije i važnije ljudske kvalitete. Nepopravljivi su romantičari i žive u svetu mašte. Za njih je brak večiti medeni mjesec, a seks krajnje istančan estetski doživljaj.

Informer
Foto: Twitter/jok

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter