parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

MUŠKARCI ODMAH U BIBLIOTEKU: Evo zašto je ženama važno šta čitate

 

Žene vole muškarce koji čitaju, ali pripadnici jačeg pola baš i ne padaju na dame sa knjigom u ruci. Tako je makar pokazalo istraživanje sajta eHarmony. Muškarci koji na spisku interesovanja imaju čitanje dobijaju 19 posto više poruka, a žene samo tri procenta više.

Veruje se da ljubitelji književnosti ostvaruju otvorenije, iskrenije i dublje veze sa drugima. Ali, nije svejedno šta čitate. Muškarci koji uživaju u knjigama koje se bave uspehom, novcem i moći dobijaju neverovatnih 75 posto više pažnje. Upola manje dobijaju ljubitelji "Devojke sa tetovažom zmaja" Šveđanina Stiga Larsona. Orvelova "1984" donosi 21 posto veću zainteresovanost dama, a bestseler Dena Brauna "Da Vinčijev kod" svega pet procenata.

Među knjigama koje odbijaju potencijalne partnere našla se Biblija, i to za pripadnike oba pola. Osim toga, dame koje čitaju "50 nijansi sive" dobile su 16 odsto poruka manje, dok muškarci koji uživaju u "Hariju Poteru", za 55 procenata imaju manju verovatnoću da zavedu žene jer ih smatraju infantilnim.

Novosti
Foto: Flickr

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost