Izvor:
03.07.2017 u 22:07
0

RAZOTKRIVAMO SVE ZABLUDE: Ovo je prava istina o PREDBRAČNIM UGOVORIMA u Srbiji!

Predbračni ugovori su kontraverzna tema koja je u svetu jako popularna.

Među svetskim zvezdama ovo je praksa, jer svakako žele da osiguraju svoje veliko bogatstvo. Međutim,na Zapadu su česti i predbračni ugovori među "običnim" parovima.

A kakvo je stanje u Srbiji?

Da li se kod nas često potpisuju ovakvi ugovori, da li se partneri lako odlučuju za ovaj korak ili se pak to tumači kao znak nepoverenja?

U emisiji "Posle ručka" govorilo se upravo o ovoj temi. Naša poznata advokatica Zora Dobričanin bila je gost ove emsije i objasnila je kakva je stuacija u Srbiji:

-Bračnim ugovorom se ne regulišu emocije i seksualni odnosi, već zajednička imovima. Prema odredbama porodičnog zakona, imate mogućnost regulisanja zajedničke imovine. Bračni ugovor mogu da sačine muškarac i žena koji planiraju da stupe u brak ili su već u braku. Takv ugovori bili su predviđeni još 1864 Građanskim zakonom. Nakon dolaska komunizma, nije bilo dozvoljeno raspolaganje bračnom imovinom i bili su zabranjeni. Danas su dozvoljeni ali su retkost. Od 10 planiranih, 3 se samo sklope. Ipak je ovo Srbija i ovde postoji brak i porodica kao okosnica srpskog društva. Žene i muškarci su učeni i vaspitani da je brak samo iz ljubavi. – rekla je ona.

Ova praksa dakle, još uvek nije zaživela u našoj zemlji, jer se među našim parovima brak i dalje shvata tradicionalno.

Happytv.rs
Foto: zhidao.baidu.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter