Izvor:
10.07.2017 u 13:38
0

DA LI VAM SE OVO DESILO? Povrede tokom seksa koje se mogu desiti svakome, a neke od njih mogu biti jako opasne!

Trenja dovodi do iritacije kože i sluzokože, najčešće je u predelu polnih organa.
Kada ste sa svojim partnerom, verovatno da su nezgode poslednja stvar na koju mislite. Prilično je uobičajeno da dođe do nekih ogrebotina, iritacija istezanja mišića, ali to i nije tako strašno.

ovrede koje se dešavaju tokom seksa mogu da budu i ozbiljnije.

10 najčeščih povreda tokom seksa:

– Seks na tepihu

Ukoliko odlučite da napustite udoban krevet i spustite se na pod, možete završiti sa modricama, oguljenim kolenima i laktovima. Tepisi su uglavnom od grubljih materijala, ako nisu od krzna.

– Grčevi

Najčešće se dešava ako ostanete u jednom mestu.Da biste ovo izbegli menjajte češće položaj.

– Iritacije kože

Tokom seksa dolazi do trenja što dovodi do iritacije kože i sluzokože, najčešće u predelu polnih organa , kod oba partnera.

– Cepanje vagine

Do ovoga dolazi ako nema dovoljno vlaženja, pa je vagina suva. Kako biste ovo izbegli koristite lubrikante.

– Povrede karlice

Mišići karlice i okolnih organa mogu biti povređeni kao i drugi mišići. Ukoliko osećate bol pri seksualnom odnosu, obratite se lekaru, može vam sugerisati kako da opustite tu grupu mišića.

– Infekcije urinarnog trakta

Mogu se pojaviti nakon seksa, zahvaljujući bakterijama koje se mogu preneti seksuanim putem. Ovo možete sprečiti uriniranjem odmah nakon seksa.

-Gljivične infekcije

Ukoliko ste skloni ovoj vrsti infekcije koristite prezervativ i izbegavajte oralni seks. Može pomoći i upotreba probiotika.

-Nastrane ideje

Ako imate “kinki” stvarčice po sobi, obratite pažnju na to kako su montirane na plafonu, razne ljuljaške, pojasevi. Može se desiti da u želji da upoznate divlju stranu, završite sa ozbiljnim povredama.

-Istezanje mišića

Neke poze u seksu podrazumevaju više savitljivosti, pa ako se nađete u takvoj pozi, normalno je da dođe do istezanja mišića. Da biste ovo sprečili radite vežbe istezanja.

-Zagubljeni predmeti u otvorima

Dešava se i to, i ume da bude vrlo neprijatno. Ipak uključite zdrav razum ili lubrikante u većim količinama.

Telegraf
Foto: Twitter/merv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter