parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Da pokažete ljubav partneru kažete "VOLIM TE", A KOJA JE ČAROBNA REČ DA GA ZADRŽITE?

 

Američki psiholog Vilijam Džejms istakao je da je jedan od najčešćih dubinskih razloga prekida veze upravo činjenica da se jedna ili obe osobe ne osećaju cenjeno. Stoga kaže kako su dve male reči koje mogu da spasu većinu veza - "Hvala ti".

Problem, navodi Džejms, nije u tome što nikad ne govorimo hvala, jer je sasvim normalno zahvaliti se nekome kada za nas učini nešto lepo – problem je u tome što često ne percipiramo da je neko uradio nepšto lepo, jer je to previše obično.

"Hvala ti" se ne sme govoriti samo kad je sasvim očigledno da druga osoba očekuje pohvalu, potrebno je govoriti i u situacijama u kojima ona to ne očekuje.

"Ali podrazumeva se da sam zahvalna"- Džejms navodi da je ova rečenica jedna od najopasnijih u vezi. Ako se podrazumeva da smo zahvalni, lepo je to svejedno naglasiti, jer partner možda ne zna da se vama podrazumeva i samo misli da niste primetili njegov trud.

Isto je i s muškarcima – većina njih nema potrebu da se zahvali partnerki na večeri koju je satima pripremala, jer im je tako nešto postalo sasvim normalno. Žena onda misli da je on ne ceni i partneri vremenom počinju da se udaljavaju.

 

Izvor: B92
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:00 Dobro jutro Srbijo
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Čađava mehana
15:30 Parovi  Live
17:30 Telemaster
18:15 Glamur
18:35 Upoznajte parove
20:30 Parovi - Live
00:00 Parovi - Live