Izvor:
19.10.2017 u 18:04
0

SEKS U SVEMIRU: Ispovest astronauta o seksualnom iskustvu u bestežinskom stanju! (foto)

Muškarci i žene često zajedno putuju u misije u svemiru, pa se nameće pitanje: Jesu li, ili nisu? Da li je seks uopšte moguć u bestežinskom stanju?

Imajući u vidu dugotrajne misije u svemiru, poput one kakva je planirana na Marsu, ono postaje sve aktuelnije.

Ulrih Valter, fizičar i profesor Tehničkog univerziteta u Minhenu, proveo je 1993. godine deset dana u svemiru, kao član posade spejs-šatla “Kolumbija”, između ostalog, otkriva kako funkcioniše seks u bestežinskom stanju.

Iako tvrdi da je “u svemiru bilo seksa”, čvrsto je uveren da ga Amerikanci nisu isprobali.

– Amerikanci su malo usiljeni da bi to uradili. Sto posto nisu imali seks u svemiru – kaže on. I to, uprkos tome što je NASA imala odličnu priliku za ovakav eksperiment. Najzad, poslali su bračni par u jednu misiju. Godine 1992. Mark Li i Džen Dejvis bili su deo posade misije spejs-šatla STS-47, ali seks očigledno nisu imali, jer se agencija pobrinula da rade u suprotnim smenama.

– NASA se finansira državnim sredstvima – objasnio je Valter. Zbog toga mora da vodi računa da se tako nešto ne desi, ali tu su Rusi, koji su, prema njegovim tvrdnjama, isprobali seks u bestežinskom stanju.

Godine 1982. tada 34-godišnja Svetlana Savicka boravila je osam dana na orbitalnoj stanici Saljut 7. Tamo su je dočekala dvojica astronauta, koji su već duže bili tamo. Ovu posetu slobodno možemo smatrati prvim pokušajem začeća u svemiru, piše Valter u nedavno objavljenoj knjizi: “Pakleno putovanje kroz prostor i vreme”. U svakom slučaju, lekar iz ruskog tima to je svojevremeno više puta potvrdio.

– Eksperiment, međutim, nije rezultirao potomstvom – kaže Valter.

U intervjuu objašnjava i kako bi seks mogao da funkcioniše u bestežinskom stanju. Da se partneri ne bi razdvojili, mogli bi da se drže za šipku, ili da se ugledaju na delfine, koji često praktikuju seks utroje – dok se dvoje pare, treći ih pridržava.

Učesnici međutim ne bi imali nimalo privatnosti, pogotovo na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

– Ne postoji mesto koje nije praćeno, svuda su postavljene kamere – kaže Valter.

Ni spavanje nije jednostavno u svemiru, jer astronauti ne leže, već lebde. Dok nam na zemlji ćebe pruža osećaj sigurnosti i ušuškanosti, u svemiru od toga nema ništa.

– Imate osećaj da se prepušteni kosmosu na milost i nemilost – kaže Valter. Zbog toga astronauti često koriste sredstva za spavanje.

Gubitak sna im nadoknađuje pogled na Zemlju od koga zastaje dah. U razmacima od 90 minuta Sunce izlazi i ponovo zalazi. Vidik je odozgo potpuno drugačiji. Ako baš ne gledate Zemlju, videćete samo beskrajno crnilo.

– Nema plavog nebeskog svoda kada pogledate kroz prozor – kaže Valter.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter