PRIVLAČNOST: Veza starijeg muškarca i mnogo mlađe žene!

 

Nije uvek u pitanju ono što vam prvo padne na pamet.

Priznajte, kad vidite sredovečnog muškarca sa mnogo mlađom ženom, pretpostavite da gospodin o kojem je reč prolazi kroz neku vrstu krize srednjih godina. A prva sledeća misao je "aha, sigurno ima novca, inače ne bi ni bila s njim".

Onda (pomirljivo) pomislite da mlađe žene jesu seksualno privlačnije od sredovečnih, da se uz njih muškarci i sami osećaju podmlađeno, kao i da je manja verovatnoća da vam oko nekih stvari zvoca klinka nego zrela žena... I nastavite svojim putem.

Na kraju krajeva, mlade žene su zabavne, slobodnog duha i otvorenog uma, pune životne energije, što je sve privlačno starijim muškarcima u koje se polako uvlači svest o sopstvenoj smrtnosti...

I to bi bili najčešći stereotipi o vezama starijih muškaraca sa mlađim ženama. A iako su oni u nekim slučajevima tačni, ipak nisu svi primeri tako banalni.

Suština je u tome da veza sa mlađom ženom zadovoljava jednu od bazičnih ljudskih potreba - potrebu za povezanošću i bliskošću.

Muškarci i žene tu potrebu za dubljim povezivanjem imaju u različitim životnim fazama. Mlađe žene tipično uporedo sa građenjem karijere žele i porodicu, dok su muškarci u tim godinama orijentisani pre svega na pokušaj da "uspeju u životu". Oni, naravno, ulaze u veze, brakove i stvaraju porodicu, takođe, ali njihov fokus je na pokušaju da "naprave nešto".

U suštini, žene žele bliskost i intimnost, muškarci - karijeru, bar u mlađim godinama.

S druge strane, muškarci u zrelim godinama već su se "dokazali" na poslovnom planu i sada žele bliskost i emotivnu povezanost, upravo ono, dakle, što žene mlađe žene.

To je jedna od okrutnih "šala" koje nam priroda priređuje... Mlađi muškarci žele da se dokažu, dok mlađe žene žele bliskost, a onda, u srednjim godinama, pozicije kao da se zamene.

I onda muškarci shvate da su, žudeći za uspehom i moći negde usput zapostavili porodicu... A žene shvate da su dosta dugo sebe zapostavljale, stavljajući na prvo mesto supruga i decu.

Tako da... Sledeći put kad vidite sredovečnog muškarca sa mlađanom lepoticom, ruku pod ruku, nemojte odmah da pomislite nešto ružno. Možda je prosto u pitanju ljubav.

 

Izvor: Mondo
Foto: complementstwo.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost