Izvor:
14.11.2017 u 23:25
0

ZA DUGOVEČNI BRAK: Suprug ne sme da trpi zbog dece!

Žene koje muža nakon rođenja dece stave na poslednje mesto i više ga i ne primećuju, zapravo prave fatalnu grešku.

Razvod je danas, nažalost, sasvim uobičajena, svakodnevna pojava. Ali, ipak, svaki novi bračni par gaji nadu da će živeti u srećnom braku do kraja života.

U vremenu kada se svaki treći brak završi razvodom, i to je zaista moguće – samo treba da se oba partnera malo potrude i slede 10 ključnih pravila.

1. Međusobno poštovanje

Ovo je osnov za srećan brak. Čak i kada ste besni, obratite se partneru sa poštovanjem. To će vam pomoći da izbegnete situacije u kojima se jedan od partnera oseća kao da druga strana manipuliše njime i vrši pritisak.

2. Ne poredite partnera sa drugim ljudima

Za ovo apsolutno nema razloga – prvo, zato što smo svi različiti, a drugo, zato što nikada ne možete da budete sigurni kako se zaista taj "idealni muškarac" ponaša kad je nasamo sa svojom nežnijom polovinom.

3. Brinite o sebi

I muškarci i žene žele da imaju atraktivnog partnera. Zato nemojte potpuno da se opustite i totalno promenite čim otpočnete zajednički život. Budite zdravi i vitki, štaviše, vežbajte zajedno sa partnerom – to će dodatno učvrstiti vaš odnos. Ovo pravilo važi i za muškarce i za žene.

4. Brak ne treba da trpi zbog dece

Roditeljstvo počiva na bezuslovnoj ljubavi i žrtvovanju, ali velika je greška kada se zbog dece partner potpuno zapostavi. Ovo je potez koji obično žene povlače, nesvesno, ali zapamtite -bračni par je stub porodice! Deca će vam srećnije odrastati ako se vi lepo slažete sa partnerom i ako žive sa oba roditelja, a na kraju krajeva, oni će jednog dana verovatno otići i zasnovati svoje porodice, živeti svoje živote, a vi ćete ostati sa vašim supružnikom, ponovo sami vas dvoje, kao na početku.

5. Opraštajte jedno drugom

Niko nije savršen. Svi pravimo greške. U svakoj vezi se dešavaju nesporazumi i trenuci kada, često nehotice, partneri povrede jedno drugo. Ako ne možete da oprostite partneru, vremenom će brak pući zbog svih nagomilanih i neoproštenih "grehova".

6. Ne pokušavajte da promenite partnera

U velikoj ste zabludi ako mislite da možete da promenite partnera. Naravno, neke male korekcije su moguće, ali ne očekujte da zbog vas postane sasvim nova osoba, naročito kada su u pitanju loše navike, religijsko opredeljenje, odnosi sa porodicom, hobi, prioriteti i način na koji vidi svet. Umesto da pokušavate da to promenite, stvorite nove, zajedničke navike i tradiciju u kojoj ćete zajedno uživati.

Izvor: Stil
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter