Izvor:
17.11.2017 u 17:06
0

VAŽNO UPOZORENJE: Kada devojka može ostati u drugom stanju, a kada je to nemoguće!

Imate dečka ili devojku, volite se i želite da vodite ljubav. Međutim, ne želite da se posle toga kajete – ne želite da dođe do neželjene trudnoće, a s detetom stvarno ne znate šta biste u ovim godinama.

Smatrate da ste manje-više dobro obavešteni o metodama zaštite od polno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće, ali postoje neka pitanja koja vas kopkaju, nešto što ste načuli, a niste sigurni da li je tačno. Evo nekih takvih pitanja o mogućnosti da devojka zatrudni i odgovora na njih.

Može li devojka da zatrudni ako još nije dobila menstruaciju?

– Nije nemoguće. Možda je devojci baš u to vreme počelo da sazreva prvo jajašce – i to jajašce može biti oplođeno. Ukoliko je devojka zakonski dovoljno stara da sme da ima seksualne odnose (dakle, ako ima 14 ili više godina), situacija s prvim jajašcetom koje upravo sazreva uopšte nije neverovatna.

Može li devojka da zatrudni ako su oboje obučeni, a on je svršio?

– Ne može. Za vreme takozvanog "suvog seksa", sperma ne prolazi kroz tekstil. Međutim, devojka može da zatrudni čak i bez penetrativnog seksa ako su oba partnera naga, jer su spermatozoidi veoma pokretljivi. Najopasnije u tom smislu je dodirivanje intimnih delova devojke prstima umrljanim spermom.

Da li devojka može da zatrudni u toku menstruacije?

– Može. To se čak naročito lako dešava tinejdžerkama, jer su im menstrualni ciklusi neredovni, tako da nova jajna ćelija može vrlo brzo sazreti, a spermatozoidi u devojčinom telu mogu da prežive i nekoliko dana.

Ako dečko pre orgazma izvuče penis, može li devojka da zatrudni?

– Može. Izvesna količina sperme luči se i u toku samog odnosa, a za oplođenje jajašca dovoljan je jedan jedini spermatozoid.

Ukoliko devojka proguta spermu prilikom oralnog seksa, može li od toga da zatrudni?

– Ne može. Sperma tada dospeva u želudac i nikako ne može da oplodi jajašce. Od oralnog seksa ne može se zatrudneti, ali je prenošenje polnih bolesti itekako moguće.

Ako su dečko i devojka u kadi punoj vode, uživaju u petingu i on ejakulira, može li devojka da zatrudni?

– Ovakve priče pre spadaju u urbane legende nego u stvarnost. U principu, spermatozoidi umiru u kontaktu s vodom, tako da su šanse da devojka na ovaj način zatrudni zaista minimalne.

Izvor: Alo.rs
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter