Izvor:
15.12.2017 u 22:52
0

NAUČNICI DALI OBJAŠNJENJE: Zbog čega ljudi ostaju u toksičnim odnosima i lošim vezama! (foto)

Zašto toksične veze traju toliko dugo?

Svi smo u svom životu bili suočeni sa nekom toksičnom vezom koje je u nama izazvala pitanje: “Zašto je ona/on i dalje sa njim/njom?”, a jedno istraživanje je dalo odgovor na ovo pitanje – oksitocin! Da, upravo ovaj hormon “ljubavi”. Ispostavilo se da oni koji osećaju distanciranost svog partnera imaju više oksitocina u krvi nego osobe koje su voljene i zbrinute od strane njihovog partnera.

Ako i vi imate ovaj problem, a ne znate kako da izađete iz ovakve veze samo promenite “pravila” ovakve vrlo nejednake veze. Pokušajte da se i vi ponašate kao vaš partner prema vama – možda će se kod njega javiti pojačan oksitocin kada shvati da ga više ne obasipate ljubavlju kao nekada.

Dobra ideja, zar ne?

Besno pile
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter