ISTINA ILI MIT: Zašto žena mora da izgleda "udato"? (foto)

 

U 21. veku kao čovečanstvo daleko smo dogurali, hvalimo se raznim slobodama i izvojevanim bitkama za prava. Ipak, i danas kao i nekada društvo gleda "malo drugačije" na ženu ako nije udata do recimo tridesetih. A verovali ili ne, i žena koja ne izgleda udato (širok dijapazon znaka raspoznavanja, od viška kilograma, zarozanih noktiju i loše frizure...) neće ništa bolje proći. O ovom fenomenu pisala je kolumnistkinja magazina "Times od India". Prenosimo vam njena zapažanja.

Kao žena na početku tridesetih novinarka je zabeležila da nije ništa bolje prošla iako je u braku, a ne izgleda tako od žena koje trpe razne vrtse osuda jer nisu u braku. 

Izgled 

"Ako vas mešaju, pa nevešto pitaju da li je vam je on prijatelj i koliko dugo se poznajete, znajte da ste u kategoriji žena koje deluju neudato uprkos venčanom listu. I tu ste u problemu. Ne znate gde pripadate, znate kako se osećate, ali vas svet doživljava na potpuno drugačiji način", navodi kolumnistkinja koja kaže da se ona suočila sa neviđenom nepravdom. 

Naime, kao žena kojoj status nije bio zapisan na čelu nije mogla da nađe pristojnu kuću za iznajmljivanje. 

Kancelarija 

Na poslu su se, piše, uvek izdvajate grupe udatih i neudatih - one koje pričaju o deci, bolovanju, letovanju i one koje pričaju samo o provodu. 

"Niko nije znao da sam u braku, nisu pitali, pa su se prema meni ponašali kao da sam slobodna. Stvarno ne znam zašto. A onda kada su saznali promenili su odnos. Ak sam htela da ostanem na piću, govorili su me da verovatno treb ada idem kući, izbegavali su čak i obično kafenisanje, u stilu da nisam njihovo društvo. Stvarno sam se loše osećala", napisala je. 

Nisu pravila za sve 

"Na povratku kući muž me je uvek slušao i imao je smislene komentare. Četso smo pričali, ali ono što tvrdim je da sam mu nekada zavidela jer je mušakarac čiji je bračni status potpuno nevažan i neopterećujući za bilo koje druge odnose i pozicije koje ima u društvu". 

 

Izvor: B92
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost