Izvor:
16.05.2018 u 14:10
0

DA LI ZNATE?: Ljubav ima pet faza, ako prebrodite treću neće se ugasiti!

Ljubav prolazi kroz pet faza, a samo najuporniji i najjači uspeju da savladaju treću fazu.

1. Zaljubljenost je faza koju izazivaju hormoni sreće. To je doba projekcije svih vaših želja i snova za vašeg partnera. A partner, u ovom slučaju, jednostavno je savršen čovek, bez ijedne greške. Mislite da će on uvek ispunjavati svaku vašu želju, verujete u svaku njegovu izgovorenu reč, i sanjate o večnoj ljubavi, usput odbacujući sumnje i savete skeptika.

2. U ovoj fazi ljubav postaje jača, i sastanke zamenjuje formalan zajednički život. Upoznajete više jedno drugo, počinjete uticati na sve životne aspekte partnera. To je vreme zajedništva i radosti. U ovoj fazi, verovatno,očekujete dugoočekivanu decu, što samo ojačava vašu vezu. Osećate se bezbedno i poželjno. I verujete da ste, sigurno, pronašli "svog" čoveka, svoju sudbinu, i nikad nećete posumnjati u to.

3. Baš ovde se ruše svi snovi. Ovo je faza kada se pojavljuje osećaj da se emocije polako i bespovratno gase, da partner postaje nemoguće predvidiv, a njegovo ponašanje počinje da iritira. Pojavljuje se želja za pauzom u odnosu, ili čak pomisao da to, uopšte, nije bio „vaš“ čovek. To se dešava, je l’ tako? Zašto mučiti i sebe i čoveka, sa kojim je nekad bilo lepo. Nekad…

4. Ako ste zažmurili, a srce dobije jednakim ritmom, sigurno prolazite treću fazu, koja donosi sledeće: kod vas se brišu iluzije koje ste projektovali na svog voljenog. Pred vama stoji, ne onaj kojeg ste zamišljali i željeli pored sebe, već realan čovek. Vi ga primate takvog kakav jeste, prihvatate sve njegove nedostatke. Vi isceljujete jedno drugo i prelazite u fazu takozvane uzvišene ljubavi.

5. Sa razumevanjem onoga, što ste se naučili, prevazišli ste vaše raličitosti i pronašli duboku, jaku vezu u vašim odnosima. Tada dolazi spoznaja da vas dvoje imate snage da se nešto promeni u ovom svetu. Ne samo živeti zajedno, već živeti zajedno zbog zajedničkog cilja. Raditi zajedno, pisati, stvarati – šta god. I kada počnete raditi i misliti kao jedna celina, prevazilazivši sve faze, moći ćete sa 100 odstotnom sigurnošću reći: "Ovo je čovek mog života!"

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/Bogdanovic Rada

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter