Izvor:
27.05.2018 u 19:23
0

ISTRAŽIVANJE OTKRILO: Ovi parovi imaju najveću šansu za opstanak!

Parovi koji gaje odnos "volim te – ne volim te" nemaju mnogo šanse da opstanu, zaključak je istraživanja.

Parovi koji gaje odnos "volim te – ne volim te" nemaju mnogo šanse da opstanu, zaključak je istraživanja. Naučnici su analizirali 400 parova ispitujući šta utiče na stepen njihove posvećenosti odnosu. Ustanovili su da, gledano prema kriterijumu posvećenosti, postoje četiri tipa parova.

Gore – dole – Najviše ima parova koji pripadaju ovoj grupi. Njihova karakteristika je neuravnoteženost u odnosu, a posvećenost partneru mijenja se kao na klackalici.

Fokusirani na partnera – Ovi parovi vide drugu stranu uglavnom pozitivno. Promene u posvećenosti se dešavaju kao rezultat nemogućnosti para da zajednički provodi vreme.

Parovi na koje utiče porodica – Za ove parove karakteristično je da se odnos menja u situacijama kad prijatelji i članovi porodice promene svoje mišljenje o vezi. Uglavnom se ovaj tip odnosa susreće kod mlađih ljudi.

Česte svađe – Ovi parovi se često svađaju i upravo konflikti utiču na stepen posvećenosti odnosu.

Najviše šansi da se rastane ima par iz prve grupe, i to dva puta veću verovatnoću nego drugi parovi. Najviše šansi da opstane i razvije ozbiljan odnos ima par iz druge grupe, u kom su partneri fokusirani jedno na drugo.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter