Izvor:
03.06.2018 u 21:13
0

ZAŠTO ŽENE VOLE BITANGE: Ovo su razlozi zašto ne završe sa dobrim momkom!

Iako tvrde da žele dobrog dečka, žene često završe sa muškarcem koji je potpuna suprotnost tome.

Svi koji su ikad slušali žene o tome kakvog muškarca žele kraj sebe, mogli su da čuju da žele dobrog, osećajnog dečka koji zna da izrazi svoje emocije. Ali, zanimljivo je da se iza te priče najčešće nalazi tajna ljubav prema nekoj bitangi. Ljubav prema narcisoidnoj barabi koja i dalje juri druge žene dok one neuspešno pokušavaju da ga "poprave".

Da, žene su često "čudne biljke" kad su muškarci u pitanju, ali problem leži u tome što je teško ispraviti hiljade godina evolucije kojom im je usađeno da u muškarcu traže određene "kvalitete".

1. Takozvani paradoks dobrog dečka

U dve studije koje su objavljene u magazinu "Sex Roles, Jurnal of Research", istraživan je takozvani "paradoks dobrog dečka" koji govori o tome da žene često tvrde da žele muškarca koji će prema njima biti dobar i saosećajan, ali kada je seks u pitanju, najčešće biraju zgodne muškarce sa ličnošću koja je potpuna suprotnost svemu navedenom.

Obe studije su dokazale da su ženama poželjniji "dobri momci" kad su u pitanju duge veze, dok je fizička privlačnost bitnija kad su u pitanju veze koje se ostvaruju isključivo zbog seksa. Paradoksalno je to da iako tvrde da žele dobrog dečka i stabilnu vezu, često završe s muškarcem koji je tome potpuna suprotnost.

2. Ne uče iz svojih grešaka

Bilo bi dobro kad bi žene nešto naučile iz svojih grešaka, ali kako je pokazalo istraživanje engleskog fakulteta Hartpjuri sprovedeno na 146 studentkinje u dobi između 18 i 24 godine, žene najčešće ponavljaju greške iz prošlosti bez obzira na to koliko te greške bile bolne. Da, bez obzira koliko im puta momci slome srce, žene ponovo biraju budale slične onima sa kojima su već ranije imale probleme.

3. Vole opasnost

Žene biraju loše momke jer takva veza u sebi sadrži određeni faktor opasnosti i uzbuđenje zbog kojih ih prati osećaj drugačijeg života. Žene znaju da su takvi muškarci loši za njih, da ih takvi muškarci nikada neće tretirati na način na koji one zaslužuju, da će se ta veza na kraju najverovatnije loše završiti, ali jednostavno tome ne mogu da se odupru.

4. Dobri momci su im dosadni

Možete biti najbolji dečko na svetu, ali ako im tokom vremena postanete dosadni, sledi vam "pedala" i pre nego što ste rekli keks. Ni jedna žena ne želi da bude u monotonoj vezi koja joj ne pruža baš nikakvo uzbuđenje. Baš zato često biraju snažne, buntovne i agresivne muškarce uz koje im nikad neće biti dosadno. Da, možda im "dobri momci" dobro zvuče na papiru, ali u stvarnom životu će se uvek pre odlučiti za nekoga ko će uneti malo nemira u njihove dosadne živote.

5. Treba im projekat

Dobri momci su mirni, pitomi, ne predstavljaju nikakav izazov, a žene vole izazove. Šta je veći izazov od pripitomljavnja "divlje zveri", koja se ne da kontrolisati Samo što je problem u tome što je takve teško pripitomiti, naučiti ih da igraju po tuđim pravilima, pa na kraju često ponovo završavaju razočarane i same. Ali, žalosno je da iz toga najčešće ne nauče mnogo, pa u većini slučajeva samo ulete u "sledeći projekat".

Telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter