Izvor:
07.06.2018 u 13:27
0

POSEBNA STRAST: Ove delove tela ne smete zaboraviti u predigri! (foto)

Uživanje u seksu podrazumeva neprestano upoznavanje i svog tela i tela svog partnera. Za određena mesta stručnjacu kažu da izazivaju posebnu strast i vode pravo do orgazma.

1. Pubična kost – perineum

Ženevjev Duart, stručnjak za tantričke masaže iz Njujorka, savjetuje da se masažu počnete na mestima koji su u neposrednoj blizini polnih organa.

– Stimulacija tih delova tela, poput pubične kosti (deo između penisa i anusa) krije mnogo erotskog potencijala. Masaža ovog dela sa dva- tri prsta, držeći drugom rukom njegov penis uspravno, obezbeđuje vrhunsko zadovoljstvo – kaže Duart.

2. Osetljivi rub usana

Bukalni nerv, smešten na rubovima usta i te kako može pomoći u ljubavnoj predigri.

– Ovo područje je izrazito osetljivo na dodir. Često je zanemareno jer se većina ljudi pri ljubljenju koncentriše na srednji deo usana. Ako palcem lagano pređete rub usta (kao da stavljate olovku za usne), osetićete golicanje, kaže klinički seksolog Rejčel Ros. A zadovoljstvo povećajte u kombinaciji sa poljupcem.

– Nakon uobičajenog poljupca, vrhom jezika pređite po gornjem rubu usne partnera. Povucite se i ponovo ga poljubite -objašnjava dr Ros nepogrešivu taktiku.

3. Bradavice

Peti Briton, klinički seksolog iz Los Angđelesa i autor knjige "The Complete Idiot's Guide to Sensual Massage", objasnila je vrednost igre bradavicama.

– To je primenjivo i na žene i na muškarce. Možete mu pokazati tačno ono što vam se sviđa igrajući se njegovom bradavicom – objašnjava. – Njihove bradavice su neistražena teritorija, erogena zona s kojom nisu eksperimentisali. Lagano ih pređite jezikom, štipnite, ugrizite…

4. Tačka između vrata i ključne kosti

– To je mala tačka u kojoj se vrat povezuje s ključnom kosti. Koža je na tom mjestu tanja, i ispod nje nema toliko masnog tkiva, pa je jači osećaj dodira – kaže doktorka Lia Milhajzer iz ženske seksualne medicine u Stanford medikal centru.

– Kombinacija topline i dodira opušta telo. Osim toga, kad vas partner dodirne na tom mestu, celi grudni koš postaje osetljiviji, uključujući i vaše grudi, što povećava užitak.

5. Sa strane torza

Od donjeg ruba rebara do kukova se proteže snažan živac koji, kada se stimuliše, utiče direktno na vaš klitoris i partnerov penis.

– Kada dodirnete ovo područje, refleksno se kod muškaraca i žena grče mišići karlice, što povećava uzbuđenje. Ovo je mesto na kom možete biti malo grublji, budući da je čvršće od drugih mesta na telu. Započnite s jedne strane torza, lagano milujte rukom ili nežno ljubite, pa pređite na drugu stranu. Možete i lagano grickati polako se spuštajući prema kukovima – kaže dr Ros.

6. Donji deo leđa

Na donjem delu leđa se nalazi skup nerava koji vode pravo u vaginu. Stimulacija ovog dela masažom može izazvati trenutni orgazam.

– Najbolje je početi masažu s lopaticama. Spuštajte se niz leđa laganim kružnim pokretima, a na donjem delu leđa smanjite pritisak. I dalje nastavite da masirate praveći sve manje krugove. Ovo područje je jako osetljivo na dodir. I najlaganiji dodir će ženi pružiti zadovoljstvo – objašnjava dr Ros.

7. Unutrašnja strana butina

Na butinama se nalazi ilioingvinalni nerv, izuzetno osetljiv na dodir. Vlažnim prstom od polovine butine lagano unutrašnjom stranom pomerajte prst ka vagini. Zatim isti taj put ponovo pređite jezikom, lagano provocirajući svoju partnerku – kaže Bakli. Ovo mesto je najbolje ostaviti za kraj.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva, pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter