Izvor:
28.06.2018 u 05:28
0

SREĆNI ZAJEDNO: Ovi neočekivani znakovi to pokazuju!

S druge strane, studija je pokazala da najnesrečniji parovi ne dele zajedničke interese ni smisao za humor. Nezadovoljni partneri ne učestvuju u zajedničkim aktivnostima i ne trude se da rade na međusobnoj komunikaciji i poverenju.

Internet stranica eHarmony u saradnji s Harris Interactiv-om napravila je istraživanje o tome kako se postiže i održava sreća u vezi. U njoj je učestvovalo više od dve hiljade osoba iz Sjedinjenih Američkih Država.

Čak 64 posto Amerikanaca tvrdi da su u vrlo srećnoj vezi, dok je svojim ljubavnim partnerom nezadovoljno tek 19 posto ispitanika. Do ovih podataka došli su istraživači Harris Interactiv-a, koji su sproveli studiju sa 2087 osoba starijih od 18 godina koji su u braku ili dugogodišnjoj vezi.

Studija je sprovedena između 27. novembra i 3. decembra 2017. godine, a cilj joj je bio da sazna koja je tajna srećne veze (ili braka). Pojedinci koji su tvrdili da su u vrlo srećnim vezamaotkrili su da su njihovi partneri otprilike istih godina kao i oni – najčešće su to bile osobe između 25. i 44. godine života.

Uz to bila je reč i o optimističnim i pojedincima sa dosta samopouzdanja koji veruju u otvorenu komunikaciju u vezi, znaju da je kompromis važan te se ne bi odupirali zajedničkim odlascima na savetovanje kod psihijatra.

Istraživanje je pokazalo da su najsrećniji parovi zadovoljavali sledeće karakteristike:

1. Odvajaju vreme za sebe i često idu na sastanke.

2. Drže se za ruke češće od drugih parova.

3. Vežbaju zajedno.

4. Imaju širok krug prijatelja.

5. Često imaju seksualne odnose.

6. Izlaze zajedno u kafiće, restorane i noćne klubove.

7. Žive u urbanim delovima.

8. Imaju dvoje i više dece.

9. Imaju viša primanja od proseka.

10. Završili su više škole ili fakultete.

Zanimljivo je napomenuti da čak 68 posto ispitanih korisnika svakog dana svom partneru ili partnerki kaže "Volim te", 65 posto ljubi se s dragom ili dragim u usta, a 72 posto njih držaće za ruke kada ide u šetnju.

S druge strane, studija je pokazala da najnesrečniji parovi ne dele zajedničke interese ni smisao za humor. Nezadovoljni partneri ne učestvuju u zajedničkim aktivnostima i ne trude se da rade na međusobnoj komunikaciji i poverenju.

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter