Izvor:
11.07.2018 u 14:24
0

NIJE LAKO BITI U BRAKU: Ovih 5 stvari vaš muž nikada ali baš nikada ne želi da čuje!

Izgleda da ipak nije tako lako biti u braku, pogotovo ako hoćete da on bude srećan i uspešan.

Zdrava komunikacija je doslovno jedan od najvažnijih elemenata uspešnog braka. Iako to može zvučati lako, mnoge od zajedničkih fraza koje govorimo u svakodnevnom životu mogu postići suprotan efekat. Konkretno, postoje određene reči koje garantovano loše prolaze kod muškaraca. Bilo da je to u sred rasprave ili samo u neobaveznom razgovoru, bolje bi bilo da ih izbegavate.

5 stvari koje vaš muž nikad, ali baš nikad ne želi da čuje:

1. "Moramo da razgovaramo."

Čak i ako stvarno morate da razgovarate sa suprugom, to nije najbolji način za pokretanje ozbiljnog razgovora.

– Ovo je zaista najgora od svih fraza koja izaziva haos u srcima muškaraca . – kaže Džil Marej, psihoterapeut.

To uvek znači da će razgovor biti težak i da se verovatno neće dobro završiti. Strah od nepoznate i prateće situacije to pogoršava. Ako se vaša veza lepo odvija, razmislite o tome da počnete da izbegavate takve fraze.

2. "Trebalo bi da znaš kako se osećam."

Bez obzira na to koliko vas vaš muž poznaje, on verovatno ne može da uvek pogodi vaše tačne emocije.

– Ljudi nisu prirodni čitaoci misli, a momci su manje socijalno i emocionalno inteligentni od žena. – naglašava Dejvid Benet, savetnik i ekspert za odnose.

Dakle, vaš muž možda neće znati šta tačno osećate, osim ako mu to ne kažete, a kada mu kažete onda ćete moći da se razumete. Igranje ove igre je definitivno jedna od najvećih grešaka u braku.

.

3. "Zašto nikad…"

– Bez obzira na kraj ovog pitanja, ono je već preplavljeno sa negativnim konotacijama i sramom pre nego što je muškarac išta odgovorio. – naglašava Britani Bur, stručnjak za ljubav i odnose.

Pitajući nekoga zašto ne radi nešto što biste vi želeli, ne znaći da ste ga pitali da to uradi. takvim pitanjem samo činite se osoba pored vas oseća loše što možda nije znala šta želite. Umesto da kažete: 'Zašto me ne odvedeš na večeru?' Probajte sa: "Da li hoćeš da odemo negde na večeru?"

4. "Mrzim tvoje prijatelje."

Čak i ako niste ludi za njegovim prijateljima (ili možda jednim od njih), najbolje je da mu ne kažete da ih mrzite.

– Muška prijateljstva su jedinstvena, a mogu biti teška kada je jedan od muškaraca u vezi dok ostali nisu. – kaže Džasin Lioi, stručnjak za mentalno zdravlje i odnose.

Postoje granice, a žena sigurno ne treba da se ponaša sa nipodaštavanjem, jer se mnogi muškarci osećaju izolovani od svojih prijatelja. Dakle, čak i ako niste ludi za prijateljima vašeg muža, dokle god vam ne smetaju, bolje bi bilo da to ne pominjete.

5. "Treba ti bolji posao."

– Niko nikad ne treba da čuje takvu stvar, jer ona znači da nipodaštavate i umanjujete nečiji trud i rad. – kaže Stef Safran, stručnjak za sastanke i upoznavanje.

Bez obzira na to da li mislite da vaš muž zaslužuje brže napredovanju u karijeri, rekavši da mu treba bolji posao zvučite kao da ga ponižavate. Morate pronaći način da razgovarate s njim, a da ga ne uvredite. Predlaganje nekih ciljeva u karijeri je bolji način, umesto da kažete nešto negativno o njegovom trenutnom poslu ili radnim navikama.

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter