Izvor:
11.07.2018 u 14:39
0

ISTRAŽIVANJE POKAZUJE: Odlazak na medeni mesec pozitivno utiče na trajanje braka!

Istraživanja pokazuju da odlazak na medeni mesec ima pozitivan uticaj na trajanje braka.

Planiranje venčanja iz snova može da košta čitavo bogatstvo, ali dobra vest je ta da što manje košta venčanje to će vam brak duže trajati.

Iako mnogi magazini i kompanije za izradu nakita za venčanja ističu da venčanje treba da bude bajkovito i skupo, naučnici su otkrili da postoje suprotni uticaji na dužinu trajanja braka. U istraživanju koje su sproveli profesori ekonomije Edru Fransis-Ten i Hugo M Mialon učestvovalo je 3.000 bračnih parova i otkrili su da postoje izvesne karakteristike koje utiču na povećanje stopa razvoda.

Suma koju parovi potroše na verenički prsten i ceremoniju venčanja je povezana sa trajanjem braka. Što se tiče vereničkog prstena, što više para potrošite to ćete se pre razvesti jer su šanse veće za čak 130 odsto. Ukoliko ste za venčanje potrošili manje od 1.000 evra, manje su šanse da ćete se razvesti, a venčanje koje je koštalo preko 10.000 evra povećava šanse za razvod za čak 160 odsto.

Na svu sreću nisu svi troškovi oko venčanja loši. Iako su skupi prten i proslava znak da sledi skoriji razvod, naučnici su otkrili da odlazak na medeni mesec značajno smanjuje šanse za razvod. S toga je bolje da umesto na skupoceno venčanje novac potrošite na neki lepi medeni mesec na kome ćete se opustiti i provesti sa partnerom ako nikad do sad.

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter