Izvor:
20.06.2017 u 14:10
0

OD GLAVE DO PETE: Evo kako da budeš lepa i na +35!

Rutina je važna Pobrinite se da ovih meseci blistate i da vam koža i kosa ostanu zdrave, negovane i lepe

Sunce i visoke temperature mogu štetno da deluju na kožu i kosu.

Na vrlo lak način, uz samo malo truda, možete postići da budu negovane, pa vam donosimo nekoliko dragocenih saveta koji će vam pomoći da ih sačuvate od stresa kom su izložene tokom vrelih letnjih dana.

Vratite koži vlagu

Zimi je cirkulacija usporena i boravimo u pretoplim prostorijama, zbog čega nam koža celog tela bude prilično suva. Potrebnu vlažnost vratiće joj ulja ili mleko za telo obogaćeno vitaminom E ili aloa verom. Grubu kožu na laktovima i kolenima omekšaćete redovnim pilingom i hranljivom kremom.

Smanjite upotrebu parfema

Tokom leta treba izbegavati parfeme (makar preko dana) jer mogu ostaviti fleke na koži. Bolje koristite mirisno mleko ili ulje za telo.

Sprečite perutanje lica

Usled visokih temperatura, koža lica podložna je iritacijama, pa se često javljaju alergijske reakcije, perutanje ili crvenilo. Da biste to sprečili, pre izlaska na sunce koristite kreme koje u sebi sadrže karoten i vitamin E, a ako primetite da vam je koža lica presuva, pijte što više tečnosti.

Izbegavajte tešku šminku

Kad je reč o letnjem mejkapu, tu uvek vredi zlatno pravilo „manje je više“. Šminkeri savetuju da leti treba koristiti minimum šminke da bi koža lica disala. Pudere treba zmeniti toniranim kremama, a na problematična mesta dovoljno je naneti malo korektora u stiku. Leti je najbolje koristiti kremasta rumenila, jer izgledaju mnogo prirodnije i koži pružaju dodatnu svežinu, kao i vodootpornu maskaru, kako bi se, na visokim temperaturama, što duže zadržala na trepavicama.

Sačuvajte sjaj kose

Za negu kose leti neophodni su preparati sa zaštitnim faktorom, jer je i ona pod velikim uticajem štetnih UV zraka, što je čini suvom, lomljivom i bez sjaja, a ne treba zaboraviti da su i šeširi i marame savršena zaštita od sunca. Takođe, nakon letovanja obavezno treba skratiti suve i ispucale vrhove kako bi vlasi izgledale lepo i zdravo. Farbana kosa podložnija je oštećenju, pa je tokom leta poželjno koristiti šampone i balzame za kosu koji čuvaju njen sjaj i boju.

Zategnite noge

Lepe i zategnute noge san su svake žene. Zato ih, pre nego što uskočite u bikini ili suknju, izdepilirajte i ne zaboravite da ih svakodnevno negujete preparatom za zatezanje kože. Posebnu pažnju posvetite nezi stopala, jer su do leta bila zarobljena u zatvorenoj obući. Nakon svakog tuširanja pete treba nežno istrljati kamenom za pete, pa na stopala naneti deblji sloj kreme i navući pamučne čarape, u kojima ćete prespavati.

izvor:kurir-rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter