Izvor:
22.06.2017 u 18:54
0

ISPEGLAJ KOSU KAO PROFESIONALAC: Sve što treba da znaš o omiljenom ženskom pomagalu!

Koji je naš spasitelj u danima kada je "bad hair day"? Neupitno pegla za kosu jer prosto ne možemo provesti dan bez naših genijalnih vrućih pomagala za kosu!

Činilo nam se zato da bi ti dobro došlo 5 saveta o tome kako što bolje izravnati kosu. Evo ih u nastavku!

1) Pronađite peglu za kosu u ispravnoj širini – Ovo je mali trik koji puno znači, a većina žena ga ne zna; pronađi peglu za kosu u ispravnoj širini ako želiš optimalne rezultate. U osnovi tablica ide ovako: Širina 2,5 cm je pogodna za šiške i kratku kosu, širina 3 cm je za dugu kosu i tanku kosu, širina 4 cm je za kosu do ramena i srednje gustu i/ili talasastu kosu, širina 5 cm idealna je za srednje dužine kose i kovrdžavu ili vrlo kovrdžavu kosu, dok je širina 7 cm idealna za izrazito duge i/ili guste kose.

2) Bez dlaka koje štrče – Znaš ono kada ispeglaš kosu pa umesto da je super ravna tu i tamo štrče neke dlake? Tajna je u tome da kosu podeliš na što više pramenova širine do 3 cm i peglaš ih jedan po jedan polako.

3) Peglaj sporo – Brzo povlačenje po kosi "da je ne oštetiš" pravi kontra efekt jer kosu vučeš i dodatno oštećuješ vlasi. Kosa se pegla polako i pramen po pramen.

4) Volumen uz glatkoću – Česta greška koju žene rade jeste da peglaju kosu dole uz glavu i zatim dobiju efekat kose koja je polepljena po licu. Za volumen podeli kosu na pramenove i peglaj na sledeći način: Pramen peglaj tako da ga prebacuješ s jedne strane glave na drugu stranu; na taj način osiguravaš da se kosa odiže od temena!

5) Čišćenje – Proizvode za kosu bi trebalo čistiti svakih mesec dana jer se na njima skupljaju svi mogući proizvodi koje koristiš, masnoća i bakterije. Najbolje ih je čistiti s proizvodima za čišćenje keramike.

izvor:srbija danas
foto;arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter