Izvor:
26.06.2017 u 19:04
0

NAJSTARIJI TRIK: Na ovaj način kosa će vam duplo brže rasti!

Puštate kosu, a ona kao da stoji u mestu. Budite strpljivi i isprobajte najstariju metodu koja ubrzava rast kose.

Trendovi u stilizovanju kose smenjuju se sa godišnjim dobima. Kratka, duga, kraći bob, duži bob, šiške, do ramena… Jedne sezone moderna je dečačka frizura, a već druge duga, ravna kosa do pola leđa. Mnoge žene jureći trendove stalno eksperimentišu sa dužinom kose, a neretko su to radikalni rezovi – danas kosa do struka, sutra kratka. A nije mali broj onih koje se gorko pokaju, pa jedva čekaju da poraste. Neke, naravno, iskoriste i inovacije poput nadogradnje, a neke bi nešto malo prirodnije.

Da ubrzale proces rasta, žene stalno istražuju, a verovatno ste i vi čuli da će vam kosa brže rasti ako je redovno četkate. Dok neke misle da je to samo mit, a druge odlučuju da isprobaju najstariju metodu koja može da pomogne kosi da što pre peđe ramena.

Blogerka Lusi Ejtken Rid za britanski Cosmopolitan opisala je eksperiment sa četkanjem, a prenosi ga Index.

Budući da četkanje, bez sumnje, može ošteti kosu, važno je da se opremite kvalitetnim alatom – četka od prirodne dlake širi prirodna ulja s vašeg vlasišta na celu dlaku, zbog čega ona postaje snažnija i sjajnija.

Iako ne postoji mnogo naučnih istraživanja o tome šta se događa kada četkamo kosu, veruje se da se četkanjem naš skalp stimuliše i da se tako ubrzava rast kose.

Lusi je pre eksperimenta fotografisala svoju kosu, a potom ju je četkala dva puta dnevno od tri do pet minuta deleći je u pramenove i temeljno četkajući svaki deo.

Iako joj je taj proces bio zamoran, rezultati nisu izostali. Nakon samo dve nedelje njena kosa bila je dva centimetra duža! Ipak, ova blogerka ističe da redovno četkanje ne može zameniti zdravu ishranu i redovnu negu kose nežnim preparatima.

Izvor: telegraf.rs
Foto: love Maegan/Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter