Izvor:
02.07.2017 u 18:04
0

IMATE URASLE DLAKE? Rešite ih se vrlo lako ZAUVEK!

Obrijte noge, koža vam je glatka, vi zadovoljni, a sledećeg dana vidite pregršt crvenih tačkica i uraslih dlaka? Evo kako to da sprečite.

"Dlake urastaje jer nisu dovoljno jake da prodru kroz površinski sloj kože", kaže kozmetičarka Marija-Luiz Fiderston.

Ona kaže da se to najčešće dešava devojkama koje dlake uklanjaju brijanjem, a sklonije tome su one koje imaju čvršći površinski sloj kože ili slabe dlačice.

Kozmetičarka kaže da je najbolji način za sprečavanje urastanja dlaka čupanje iz korena. U drugim slučajevima, kada se dlaka seče – kao kod brijanja – koža se iritira i lakše dolazi do urastanja.

Brijanje takođe čini dlake jačim, što nije baš dobro ako ste skloni urastanju.

Najbolji način za uklanjanje je depilacija ili epilacija jer se tako dlaka izvlači iz korena.

Pored toga, ono što možete da uradite da biste izbegli ovaj problem je da ne nosite baš usku odeću, naročito odmah nakon brijanja. Uska odeća pritiska kožu i gura dlake nazad, a rezultat toga već znate.

Ako dlake uklanjate brijanjem, najbolje je da posle toga obučete nešto šire, prijatnije, od prirodnih materijala.

Još jedna dobra navika koju možete da usvojite da biste se rešili uraslih dlaka je – piling. Na taj način se uklanjaju mrtve ćelije kože koje sprečavaju dlake da izađu kroz kožu.

Ono što nikako ne bi trebalo da radite kada vam uraste dlake je čupanje pincetom i pritiskanje jer će vam to naneti više štete nego koristi.

"To može da ostavi trajne ožiljke", kaže kozmetičarka.

Mondo
Foto: huffingtonpost.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter