Izvor:
05.07.2017 u 16:14
0

MODNI HIT NA FESTIVALIMA: Evo kako da sami napravite CVETNU KRUNU!

Ovaj letnji modni dodatak donedavno je bio rezervisan samo za festivalske prilike. Ipak, sve češće ga možemo videti na ulicama, a zahvaljujući modnoj kući Rodarte, i u visokoj modi.

Ako hoćete da se oprobate u izradi krune od svežeg cveća, u nastavku vam donosimo nekoliko praktičnih saveta Mirele Mikšić iz zagrebačkog cvetnog studija Lela Design.

Za izradu krune od svežeg cveća potrebni su vam makaze, žica i cveće, kao i zelenilo – govori nam Mirela i ističe da je važno odabrati one vrste koje su što dugotrajnije.

Kao primer navodi gipsofilu (ili, gore spomenuti venac), mini ruže, svo cveće iz porodice margareta, a što se zelenila tiče, voli da radi s eukaliptusom, lovorom, maslinom.

Veličina same glave cveta zavisi o tome šta se želi postići. Za mlade često radimo velike vence ili pak, jednostavne i decentne. Baš smo nedavno isporučili jedan primerak od lavande i sitnih gumbeka – nabraja samo neke od mogućnosti.

A kako bi ispleli savršeni boho, vintage ili rustikalni vijenac za kosu, Mirela Mikšić izdvojila je i nekoliko stavri na koje morate da pripazite.

1. Pre nego što počnete, cveće isecite na što kraće i stavite u vodu. Što je kraća stabljika, cvet će dobiti više vode pa će duže zadržati svežinu.

2. Nije potrebno raditi bazu od zelenila. Cvetovi i zelenilo se prepliću

zajedno.

3. Što se tiče žice, neka je što tanja jer je lakša i ne oštećuje cveće.

4. Kada se napravi, krunu je dobro držati u frižideru.

Izvor:espreso.rs
Foto:Instagram/ nickelodeon

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter