Izvor:
08.07.2017 u 00:24
0

TAJNE SAVRŠENIH NOKTIJU: Ove greške morate izbegavati!

Tajna lepih i jakih noktiju krije se u tome da sledeće greške izbegnete što je pre moguće!

U nastavku saznajte koje su to najčešće greške koje radimo s noktima po mišljenju stručnjaka…

1. Grickanje noktiju

Svi kozmetičari slažu se u jednom – apsolutno najgora navika za naše nokte je njihovo grickanje. Nokti postaju deformisani, stvaraju se zanoktice popraćene upalom i krvarenjem, nokti postaju sve slabiji i skloni lomljenju. Uz sve navedeno, grickanje je izrazito nehigijenska navika. Bakterije koje se nalaze pod noktima ili na prstima na ovaj način prenosite u usta.

2. Prečesto stavljanje gela

Mnoge žene vole gel manikir jer je dugotrajan, ali takođe priznaju da nakon dužeg perioda stavljanja gela nokti postaju vidno slabiji. Najveći problem ovog tipa manikira je skidanje gela. Kako bi ga uspešno skinuli, gel prvo morate namazati sidačem laka s dodatkom acetona. Zbog toga se oni isušuju i postaju krhki. Nakon toga najčešće sledi turpijanje koje takođe oštećuje nokte. Ako je ikako moguće, dajte noktima vremena da se povremeno odmore od ovog tipa manikira.

3. Ne odstranjujete lak na vreme

Baš kao i u slučaju kada stavljate gel, nokti se moraju odmoriti i od laka. Nemojte zaboraviti kako lak sprečava nokte da "dišu" pa zbog toga postaju suvi te na njima mogu nastati brazde. Kada primetite da je lak na nekim mestima već otpada, obavezno ga odstranite. Ako ga predugo ostavite na noktima primetićete bele mrlje koje nastaju jer su nokti suvi.

4. Cigarete

Pušenje je nezdrava navika koja loše utiče na stanje kompletnog organizma i tela pa tako i na stanje naših noktiju. Zbog katrana i nikotina u cigaretama nokti postaju žuti, pucaju i gule se. Koža okolo njih postaje veoma suva i sklona pucanju što pak često dovodi do problema sa zanokticama i krvarenjem.

Cosmopolitan
Foto: Mogu ja to sama/Twitter/Csillagosveny1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter