Izvor:
10.07.2017 u 22:29
0

SPREČITE PRETERANO ZNOJENJE LICA: Pomoć stiže iz prirode!

I dok za vreme velikih vrućina niko ne može da izbegne znojenje, pa tako i na tom području, neke osobe imaju problema s prejakim znojenjem područja lica, što najpre predstavlja estetski problem.

Iako je znojenje prirodni način rashlađivanja organizma prilikom fizičkih napora i visokih temperatura, preterano znojenje može da bude indikator određenih poremećaja u organizmu. S druge strane, neke se osobe jednostavno znoje više, a druge manje, što može biti uslovljeno genetikom, telesnom težinom ili pak povećanom količinom znojnih žlezda na nekom području. Na sreću postoje određeni načini na koje možete ublažiti, ako ne već do kraja sprečiti neugodno znojenje lica.

Ekstrakt lešnika

Možete ga kupiti u prodavnicama zdrave hrane i kozmetičkim radnjama, a radi se o derivatu koji se radi iz kore, grančica i listova lešnika. Ekstrakt lešnika ima svojstvo stezanja pora, pa prema tome deluje kao prirodni antiperspirant za lice. Ono što je potrebno naglasiti je da nežno isušuje kožu, te pomaže u suzbijanju kožnih upala i neželjenog crvenila. Vrlo je dobar za masnu kožu, jer sužuje pore, ali ako imate problema sa bubuljicama, budite oprezni jer u nekim situacijama može uzrokovati još veće probleme. Započnite s upotrebom što prije (po mogućnosti pre najvećih vrućina), jer pravi efekat će tek biti vidljiv nakon nekog vremena.

Aloe vera

Nabavite tonik s visokim udjelom aloe vere ili ako kod kuće imate biljku aloe veru, iscedite sok, te s njime jednom dnevno premažite lice. Kada nanesete aloe veru na lice, ona daje ugodan efekt hlađenja, koji je savršen za tople prolećne i letne dane. No, njen efekt nažalost nije dugotrajan, što znači da ona može pomoći u nekim kraćim periodima. S druge strane, aloe vera je brzo i jednostavno rešenje za žene koje trebaju trenutno sprečavanje znojenja lica, prenosi lepota i zdravlje.

Izvor: Kurir.rs/Vijesti
foto:Twitter/citymagazine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter