Izvor:
16.07.2017 u 21:43
0

RADIMO OVO SVAKOG JUTRA: Napokon otkriven razlog zbog kog puca koža na usnama!

Iako je odavno prošla zima, mnogima su i dalje užasno ispucale usne. No, za to nije krivac ni hladnoća ni vetar, već jedna sitnica koje nismo ni svesni.

Sigurno i vi svako jutro, pre svega drugog, započnete šoljom tople kafe ili čaja. Ako je to tako, nemojte da se čudite što su vam usne ispucale!

Stvar je u tome što suve usne, s kojih se kožica ljušti, predstavljaju prvi znak dehidratacije organizma.

S druge strane, kafa i čaj sadrže kofein, vrlo jak diuretik koji dodatno ubrzava izbacivanje tečnosti iz tela. Još je gora stvar ujutro, kada smo svi po pravilu dehidrirani.

Zato bi bilo bolje da, čim ustanete, prvo svoj organizam opskrbite dovoljnom količinom vode, a s kafom sačekate da prvo nešto doručkujete.

Idealno za važu kožu, pa i usne, bilo bi da u potpunosti smanjiten unos napitaka s kofeinom. Ali, ako već ne možete, onda ne budite iznenađeni što se to odražava na vašem licu.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Youtube Printscreen/ Asian Beauty Secrets

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter