Izvor:
29.07.2017 u 15:40
0

SVE SASTOJKE IMATE U KUHINJI: Napravite sami super efikasnu kremu PROTIV CELULITA! (RECEPT)

Jedna od najvećih boljki žena kad dođe leto je celulit. Celulit je estetski problem koji najčešće pogađa lepši pol, iako mogu da ga imaju muškarci i deca.

Gotovo svaka žena ga ima u većoj ili manjoj meri, a kod nekih je toliko uporan da neće da ode i pored stalnih vežbi i redukovane ishrane.

Celulit je potkožna masnoća koja se jako teško razlaže, čak i kad smršate. Vizuelno ga karakterišu udubljenja, naborano tkivo ispod kože koje najčešće pogađa stomak, bokove i butine, jer su masne naslage koncentrisanije na tim područjima.

Glavni uzroci celulita su hormoni progesteron i estrogen. Estrogen podstiče formiranje masnih ćelija, dok progesteron vodi ka slabljenju vena, zadržavanju tečnosti i debljanju. Drugi uzroci mogu biti pušenje, stres, trudnoća, debljina, fizička neaktivnost i genetika.

Leto je, zbog vrućine, pravo vreme da pokušate da skinete celulit. Kad se već kuvate i znojite, neka to bude barem nečemu korisno. Najvažnija stvar da naterate organizam da razlaže masti baš u tom predelu, jeste da povećate cirkulaciju tkiva kože.

Ovaj recept će vam pomoći u tome, ali uporedo morate da vežbate.

Recept: napravite sok od pola jabuke, 2 šargarepe, 1 krastavca, četvrtinu glavice svežeg kupusa i 1 limuna.

Sok umasirajte u kožu u područja koja su zahvaćena celulitom i sačekajte da upije. Nakon 20 minuta, butine umotajte u prianjajuću foliju i pravac trening. Naravno, izbegavajte jako sunce i prevelike vrućine, ali visoka temperatura će vam pomoći da pokrenete proces topljenja masti.

Pored toga, morate i da obratite pažnju na ishranu i imajte u vidu da čitavoj stvari morate ozbiljno da se posvetite ako hoćete rezultate.

Izvor:Telegraf.rs

Foto:Twitter/dijetanet

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter