Izvor:
16.08.2017 u 14:56
0

NIJE SAMO TREND: Pogled kroz ružičaste naočare može da nam popravi raspoloženje!

Ovog leta naočare za sunce za roza staklima svakako su dobra ideja (barem za one među nama koje pasionirano prate najnovije trendove) — međutim, postoji još jedan razlog zbog kojeg ne bi bilo loše da nabavite ružičasti par. Prema hromoterapeutima (hromoterapija = lečenje bojama) svetlost i boje podstiču dobro raspoloženje i pozitivan odnos prema životu. Dakle, izbor nijanse stakala na naočarima nije samo pitanje mode. Najozbiljnije.

Evo objašnjenja: Prema principima hromoterapije, svaka od sedam boja duginog spektra (da se podsetimo: crvena, narandžasta, žuta, zelena, plava, indigo i ljubičasta) ima svoju energiju. Ta energija je u korelaciji sa jednom od sedam glavnih čakri (prema staroj indijskoj filozofiji i religiji, čakre su energetski centri u telu) i utiče na različite aspekte našeg ponašanja — od samopouzdanja i ljubavi do komunikacije i duhovnosti.

“Boje su jednostavno svetlost različitih talasnih dužina,” objasnila je hromoterapeut Valeri Logan Klark za portal Well+Good, osnivač ordinacije za terapiju bojama iz Velike Britanije. Tu svetlost apsorbuje naše čulo vida, kao i taktilna čula na koži, a energija svetlosti utiče na nas na svim nivoima: fizičkom, duhovnom i emocionalnom.”

Praksa korišćenja boja u terapijske svrhe, koja navodno pozitivno utiče na zdravlje i raspoloženje, koristi se hiljadama godina, datirajući još iz antičkih vremena, iz drevnih kultura Kine, Egipta i Indije. Istina, ljudi tada nisu nosili naočare obojenih stakala, ali su principi ostali isti

Zdravlje i lepota.rs

Foto/stzlefashiongirls74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter