parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

PRONAĐENE VANZEMALJSKE MUMIJE? Otkriće u pustinji Naska šokiralo svet! (VIDEO)

Naučnici su pronašli mumificirana tela nepoznatih stvorenja u pustinji Naska, u Peruu. Pronalazak je izazvao debatu o tome da li pripada čoveku ili vanzemaljcima.

Mumije su velike oko 168 centimetra, potpuno su bele, sa tri prsta i palcem. Njihova tela, za koja se misli da pripadaju ženskim osobama, nemaju uši i noseve.

Sputnjik je razgovarao sa velikim brojem stručnjaka i vladinih agencija kako bi rasvetlili navodno vanzemaljsko poreklo mumija.

U intervjuu za Sputnjik, Konstantin Korotkov, profesor Nacionalnog istraživačkog univerziteta u Sankt Peterburgu, koji je učestvovao u međunarodnoj ekpediciji koja je otkrila neobičan nalaz, rekao je svoje mišljenje o ovom pitanju.

Prema stručnjaku, najvažnija stvar u ovoj fazi je da se "uporede gene mumije sa genom različitih ljudi".

- Nakon toga biće jasno da li je u pitanju mutacija naše vrste ili je to druga vrsta stvorenja. U ovom trenutku ne možemo da donesemo dublje zaključke - rekao je Korotkov.

Komentarišući ideju o vanzemaljskom poreklu mumija, profesor je istakao da on ne deli tu hipotezu. Po njegovom mišljenju, mumije mogu da "pripadaju jednoj grupi humanoida koji su naseljavali našu planetu pre nekoliko hiljada godina, a potom su nestali sa zemlje zbog određenih prirodnih procesa."

Istraživanje može trajati nekoliko meseci, a paralelne studije sprovode se u SAD, Meksiku i Rusiji, kako bi se dobili relevantni podaci.

Još jedan faktor je značajno uticao na netaknutost mumija dok su bili sahranjeni na veoma suvom području.

- Pustinja Naska je prava pustinja, nikada nema kiše, nema vlažnosti i prema tome nema bakterija i mikroba koje bi mogle da oštete mumiju. Ovo područje u potpunosti nema bakterijsku pozadinu - istakao je profesor.

Pogledajte video:

Izvor:Telegraf.rs
Foto:Youtube /Gaia

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Dobro jutro Srbijo
08:00 TOP - SHOP
09:00 Bolja zemlja
09:45 Dobro jutro Srbijo
10:40 TOP - SHOP
11:00 FILM
11:55 Vesti
12:05 FILM
12:55 Vesti
13:10 Pazi Paparazzo
14:00 Parovi Nedeljni ručak
17:30 Telemaster
18:15 Glamur
18:30 Upoznajte parove
20:00 Parovi Izbacivanje
02:30 Parovi Live