Izvor:
19.03.2018 u 21:11
0

BEZBEDAN TELEFON NE POSTOJI: Neko može za 2 minuta da provali u vaš iPhone bez obzira na to koju šifru imate!

Čini se da stvar kao "bezbedan telefon" ne postoji

Apple već godinama ponosno ističe svoj fokus na bezbednost podataka korisnika. Enkripcija štiti podatke na vašem teleofnu sve dok ga vi štitite šifrom, pinom, otiskom prsta ili lica. Niko ne može da pristupi stvarima koje imate u svom telefonu bez šifre, i zato je FBI 2016. godine probao da prisili Apple da napravi "tajna vrata" kako bi to ipak mogao da uradi.

FBI je na kraju odustao od ove zamisli kada je shvatio da može da koristi usluge trećih strana da pristupi iPhone uređajima koj isu zaštićeni lozinkama.

Drugim rečima, neko je uspeo da pronađe ova vrata i pristupi podacima koji su zaštićeni šifrom.

Dve godine kasnije, čini se da ta vrata i dalje postoje i mogu da otključaju svaki iPhone.

I sve to zahvaljujući uređaju u obliku kocke koji može da dekriptuje svaki Appleov telefon. Njegovo ime je GrayKey i poseduje dva Lightning kabla.

Dva telefona mogu biti povezana sa kutijom uz pomoć ovih kablova 2 minuta. Nakon ovog vremena se skidaju i dekripcija može da počne.

Sve se dešava u telefonu jer se na njega ubacuje softver iz kutije koji jailbreakuje telefon i na silu probija šifru.

Nakon nekog vremena iPhone će prikazati crni ekran sa šifrom koja je potrebna za otključavanje telefona.

Kada se otkrije šifra, sav sadržaj se skida na GrayKey uređaj.

Uređaji dolaze u dve varijante, jednoj koja je vezana za geolokaciju (15.000 dolara) i jednoj koja je mobilna (30.000 dolara).

Telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter