Izvor:
03.09.2018 u 08:22
0

FEJSBUK ZABRANIO APLIKACIJU ZA TEST LIČNOSTI: Zbog zloupotrebe podataka 4 miliona korisnika!

Društvena mreža je navela da će obavijestiti korisnike aplikacije da su njihovi podaci zloupotrijebljeni.

Kompanija Facebook zabranila je aplikaciju za test ličnosti na svojoj društvenoj mreži zbog zabrinutosti da su zloupotrijebljeni podaci četiri miliona korisnika.

Fejsbuk je saopštio da je zabranio aplikaciju “myPersonality” pošto je ustanovio da su podaci korisnika dati istraživačima i drugim kompanijama “sa tek ograničenom zaštitom”.

Društvena mreža je navela da će obavijestiti korisnike aplikacije da su njihovi podaci zloupotrijebljeni.

Fejsbuk je naveo da je “myPersonality” bila “uglavnom aktivna” prije 2102. godine. Nije jasno zašto su tek sada preduzete mjere.

Odluka je uslijedila poslije nedavnog skandala sa kompanijom za skupljanje i obradu podataka Cambridge Analytica. Afera je pokrenula širu istragu Fejsbuka, koji je saopštio da je suspendovao više od 400 aplikacija zbog zabrinutosti oko dijeljenja podataka.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter