Izvor:
08.01.2018 u 15:54
0

OPREZ: Zbog ove greške svi računari i smartfoni su u OPASNOSTI!

Vodeći svetski proizvođači čipova i softverske kompanije, među kojima su Intel i Majkrosoft, suočeni su s problemom zbog kog se ogroman broj računara i smartfona u svetu našao pred rizikom od hakovanja i usporavanja performansi.

Guglovi istraživači su nedavno otkrili "ozbiljne sigurnosne propuste" u čipovima koje proizvode Intel, AMD i ARM, zbog čega je hakerima omogućen neautorizovan pristup poverljivim podacima.

Gotovo da je svaki računar u opasnosti od hakovanja, i da bi taj problem mogao da pogodi sve računare proizvedene u proteklih 20 godina.

Izvesne popravke, u vidu apdejtovanja softvera, realizovane su ili će biti dostupne u narednih nekoliko dana, saopštio je Intel, koji obezbeđuje čipove za 80 odsto desktop računara i za 90 odsto laptopova širom sveta.

Vest o tom problemu prouzrokovala je pad vrednosti akcija Intela.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter