Izvor:
01.11.2018 u 21:42
0

NA HILJADE GOOGLOVIH RADNIKA PROTESTVUJE: Žele da svi znaju pravu istinu o kompaniju!

Čini se da je prava istina o Googleu napokon isplivala na videlo.

Prošle nedelje magazin New York Times objavio je članak o dugoj istoriji uznemiravanja, diskriminaciji i podršci zlostavljačima u Googleu, ali i ljudima čiji su životi i karijere bili kolateralna šteta u tom procesu.

A ubrzo nakon toga javili su se i zaposleni u ovoj ogromnoj tehnološkoj kompaniji.

– Ovaj članak pružio je veoma detaljan uvid u kulturu koju mi zapsoleni u Googleu veoma dobro poznajemo. Te priče delimo šapatom ljudima kojima verujemo, porodici i partnerima.

Postoji na hiljade nas na svakom nivou kompanijske hijerarhije.

I sada nam je dosta, stoji u saopštenju zaposlenih u Googleu.

Takođe, danas je u svim vremenskim zonama u 11.10 časova održan protest zaposlenih u gotovo dve trećine Googleovih globalnih kancelarija. Svi oni napustili su svoja radna mesta.

Na hiljade zaposlenih pozvalo je na promene.

– Svi koji rade u Googleu zaslužuju da budu bezbedni. Na našu žalost, direktori su pokazali svoju nezainteresovanost za ove i mnoge druge probleme i naša bezbednost njima nije prioritet. Ali, došli smo da zaključka – niko neće uraditi ono što želimo umesto nas.

Zato sada stojimo zajedno, štitimo i podržavamo jedni druge.

Zahtevamo da se zaustavi seksualno uznemiravanje, diskriminacija i sistemski rasizam koji samo dodaje gorivo ovoj destruktivnoj kulturi.

Zato, danas će 60 odsto svih Googleovih kancelarija i hiljade zaposlenih šetati po celom svetu.

Svi mi koji smo na ulicama ujedinjeni zahtevamo sledeće stvari:

Foto: Tanjug/AP
– Kraj nasilnoj arbitraciji u slučajevima uznemiravanja i diskriminacije za sve trenutne i buduće zaposlene, zajedno sa pravo da svako može da povede kolegu, predstavnika ili nekoga ko će im pružiti podršku kada se susreću sa HR ljudima, posebno kada su u pitanju prijave uznemiravanja.

– Predanost da se zaustavi neravnopravnost u platama i prilikama unutar kompanije, kao što je prisustvo žena drguih boja na svim nivoima organizacije, ali i odgovornost ako se to ne postigne.

– Javno dostupan izveštaj o seksualnom uznemiravanju, uljučujući ukupan broj tužbi za uznemiravanje u Googleu, koje su tvrdnje u njima iznete, koliko žrtava i optuženih je napustilo kompaniju i kolike su bile novčane kompenzacije.

– Jasan, uniforman, globalan proces za prijavljivanje seksualnog uznemiravanja koji bezbeđuje bezbednost i anonimnost. Danas taj proces ne radi jer je HR pod velikim uticajem nadređenih koji zahtevaju donošenje odluka u njihovom interesu, a ne interesu zaposlenih.

Kompanija je ništa bez svojih zaposlenih. Od trenutka kada počnemo da radimo u Googleu nam govore da nismo samo radnici, već smo i vlasnici.

Svaka osoba koja se danas našla na ulici je i vlasnik, a vlasnici govore: Vreme je isteklo.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter