Izvor:
18.11.2018 u 08:40
0

MASKA i FOLIJA ZA EKRAN TELEFONA, DA LI VAM JE TO ZAISTA POTREBNO?: Stručnjaci konačno imaju odgovor!

Kada kupite telefon, šta je prva stvar koju želite da dobijete uz njega? Za mnoge je to zaštitna futrola.

Nošenje telefona bez zaštitne futrole ili maske je poput vožnje automobila bez branika – a niko ne želi da na svom novom uređaju vidi ulubljneje, ili nešto još gore.

Međutim, mnogi porizvodi koji tvrde da čuvaju vaš telefonu su zapravo poptuno beskorisni. Još nije 100 odsto utvrđeno da li zaštita za ekran – tanak sloj stakla za displej – zaista sprečava da se on razleti na sve strane prilikom pada.

Zato smo odlučili da malo istražimo i proverimo šta zaista najbolje čuva i štiti vaš telefon. I ispostavilo se da u najvećem broju situacija, ako zaista želite da zaštitite telefon, morate da imate i masku i zaštitnu foliju.

Zaštita za ekran je samo delimična zaštita

Razlupan ekran je zaista tužan prizor. Proizvođači zaštite za ekrane tvrde da će njihov proizvod sačuvate displej od ogrebotina i napsrnuća kada ispustite uređaj direktno na ekran.

Ali ovo nije kompletno rešenje.

Većina napuklih ekrana su rezultat pada telefona na neku od ivica, sudeći po istraživanju koje je sproveo sajt iFixit – kompanija koja prodaje komponente i popravlja uređaje.

Kada telefon padne na neku od svojih ivica, sila udara je koncentrisana na tu tačku i mnogo je jača, i samim tim opasnija po displej. U slučaju kad telefon padne direktno na "lice", ta sila se raspršuje i znatno je slabija.

Sa druge strane, zaštita za displej ga štiti i od ogrebotina koje slabe displej i vremenom mogu da dovedu do pucanja.

Zašto treba kupiti i zaštitnu masku

Za celokupnu zaštitu uređaja maska je odlično rešenje jer pokriva uglove, ivice i zadnju stranu telefona.

Dobra maska ili futrola štitiće telefon od ogrebotina i upiti silinu udara od pada na tačkama koje su najkritičnije.

Sa druge strane, maske i zaštita displeja dodaju "kilažu" telefonu, mogu da sakriju njegov dizajn i povećavaju dimenzije, pa vam samim tim može teže stati u džep.

Ako morate da birate samo jednu od ove dve stvari, iFixit preporučuje masku pre nego zaštitu za ekran. Na svu sreću, i jedna i druga stvar danas su prilično jeftine tako da sebi možete da priuštite duplu zaštitu.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter