Izvor:
22.05.2019 u 16:26
0

NOVE MERE IZ VELIKE BRITANIJE: Vlada zabranila korišćenje plastičnih slamčica i štapića za uši!

U pokušaju da se smanji zagađenje okeana i životinjskog sveta, vlada Velike Britanije predstavila je novi sistem kontrole u proizvodnji plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu.

Ove mere odnose se na plastične slamčice za pića i prozivodnju štapića za čišćnjenje ušiju u Engleskoj koji stupa na snagu od aprila 2020.

Plastične slamke za piće biće u potpunosti eleminisana iz proizvodnje i prodaje, a na godišnjem nivou prihod je 316.000 miliona godišnje.

Iako ih ne mogu u potpunosti eleminisati iz upotrebe, njihov cilj je da se upotreba ograniči a da se prirodnim sledom zameni ekološkim proizvodom, što je i nevladina grupa za zaštitu životne sredine pohvalila.

Razlog zbog čega će ih i dalje biti jeste potreba određenih grupa, kao osobe sa invaliditetom, kojima je korišćenje neophodno jer bez njih mogu ugoziti zdravlje i dehidrirati.

Oni će moći kao registrovani korisnici da putem interneta naručuju proizvod, a takođe će i regostrovane apoteke moći da prodaju.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter