PALA ZABRANA: Twitter zabranjuje reklamiranje medija koje kontrolišu države!

 

Kompanija Twitter saopštila je da će na svojoj društvenoj mreži proširiti zabranu reklamiranja medija koje sponzorišu države

U saopštenju kompanije navodi se da će od sada biti zabranjeno reklamiranje svih medijskih organizacija koje države kontrolišu, bilo finansijski ili uređivački.

- Obnavljamo našu politiku reklamiranja koja se odnosi na državne medije. Od sada više nećemo prihvatati reklamiranje medijskih organizacija koje su pod kontrolom državnih vlasti - dodaju iz kompanije.

U saopštenju se napominje da je riječ o globalnom pristupu koji će se proširiti na kompletno poslovanje, prenio je "Sputnjik".

Odluke u vezi sa politikom društvene mreže donosiće se, kako se navodi, na osnovu ključnih pitanja slobode i nezavisnosti medija, kao što su uređivački sadržaj, finansijsko vlasništvo, uticaj ili miješanje u rad emitera, urednika i novinara, direktno ili indirektno vršenje političkog pritiska, kao i kontrola procesa proizvodnje i distribucije.

- Ova politika neće se primjenjivati na medije koji su posvećeni isključivo, zabavnom, sportskom ili sadržaju o putovanjima, ali može da se primijeni ukoliko je takav sadržaj pomiješan sa političkim - dodaje se u saopštenju.

Nezavisne novine
Foto: Printskrin 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Live
02:30   Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro