POSTAVITE SEBI CILJ: Ostanite motivisani tokom celog dana!

Ponekad je zaista teško ostati motivisan tokom celog dana, jer na vašu motivaciju uglavnom utiču najrazličitije okolnosti, koje su izvan domašaja vaše kontrole.

Ma koliko pozitivno raspoloženi bili, tokom dana nam se ponekad dogodi toliko nepredvidivih stvari, pored kojih je zaista teško zadržati fokus na svom cilju. Jednostavno je, neki dani će biti bolji od drugih, a to od vas nažalost ne zavisi. Sve što vi možete da uradite, kako biste tokom celog dana ostali motivisani, je da u sebi i oko sebe pronađete izvor inspiracije.

Kada je motivacija u pitanju, opšte je poznato da ona često može biti odsutna, ali na nama je da tada u sebi pronađemo snagu i pobedimo sopstvene slabosti, jer život ne može da čeka, a mi želimo da damo sve od sebe i svaki svoj zadatak uradimo na najbolji mogući način.

Naravno, teško je potpuno se izboriti za sopstvenu motivaciju, pa ipak, postoji nekoliko načina da se dodatno motivišete i svoju produktivnost podignete na viši nivo, a evo i kako.

Postavite sebi male ciljeve i smestite ih u realne vremenske okvire

Uspeh je naš najveći cilj, a do njega se najbrže stiže malim koracima. Uz to, kada pred sebe postavite niz malih ciljeva, biće vam mnogo lakše da ostanete fokusirani. Kada uspešno odradite svoj prvi zadatak, bićete motivisani za svaki sledeći. Postavite sebi ciljeve na dnevnoj bazi, kako biste se svaki dan radovali malim uspesima i ostali što motivisaniji.

Napravite listu obaveza

O da, zanmo da je ovo savet koji ste nebrojeno puta čuli, ali to je naravno upravo zbog njegove efikasnosti na vašu motivaciju i produktivnost. Kada čekirate većinu obaveza sa liste već pred kraj dana imaćete dodatnu motivaciju da se još malo potrudite i završite svoj dan maksimalno produktivni. Uz to, dodatno pomaže, kada obaveze specifikujete, jer ćete biti mnogo precizniji u obavljanju svakodnevnih poslova.

Dajte sebi oduška

Kada planirate svoj dan, imajte na umu da vam je u moru obaveza, povremeno potrebna i pauza. Mnogo motivisaniji bićete kada sebi date malo prostora da se i odmorite između nagomilanih obaveza.

Ostavite sve po strani

Kada morate da završite određene obaveze, jednostavno ostavite sve po strani. Vaše obaveze su prioritet i zato se potrudite da budete fokusirani, pa u tom trenutku ostavite telefon i sve drugo po strani, kako biste poboljšali svoju efikasnost.

Zaboravite na izgovore

Izgovori su tu samo da biste izgubili vreme. Neminovno je da morate obaviti sve obaveze, pre ili kasnije i zato, zaboravite na izgovore i delajte odmah.

Motivacija se nalazi duboko u vama, a na vama je da preispitate svoje prioritete. Ako je sada pravo vreme za delanje, onda jednostavno primenite ove savete i sve će biti mnogo jednostavnije, jer ćete svakodnevno slaviti svoje male uspehe!

 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Novajlije - Live
02:30  Posle ručka