Izvor:
05.10.2019 u 20:50
0

STIŽE NOVI VIRTUALNI SVET: Korisnici će na ovo mestu moći da se druže i razgovaraju! (FOTO)

Kompanija Facebook radi na kreiranju virtuelnog sveta pod nazivom Horizon.

Konkretno, radi se o VR aplikaciji koja će biti mešavina društvenih mesta gde korisnici mogu da se druže razgovaraju kao i drugih mesta na kojima će moći da igraju igre jedni protiv drugih.

Ljudi će biti prisutni u virtuelnom svetu putem animiranog avatara. Aplikacija će biti dostupna za testiranje početkom 2020. godine, a tu privilegiju će imati mala grupa korisnika društvene mreže Facebook.

Detalji o Horizonu i prvi snimak virtuelnog prostora prikazani su na Facebookovoj Oculus Connect 6 konferenciji developera. Rečeno je da će svi koji budu koristili Horizon moći da pozovu "ljudske vodiče" da im pomognu da se bolje upoznaju s virtuelnim okruženjem.

Vodiči neće biti "moderatori" koji će kontrolisati ponašanje.

Aplikacija će sadržavati alate koji će omogućiti ljudima da kontrolišu svoju interakciju s drugim korisnicima, a ponudiće i opciju da korisnici izgrade svoje sopstveno okruženje u virtuelnom svetu pa će moći da dizajniraju svoje avatare.

Celi prostor je u animiranoj temi jer je namenjen da se koristi uz Facebookov Oculu Quest headset koji nema grafiku visoke rezolucije.

Svi oni koji su zainteresovani da učestvuju u ranoj testnoj fazi mogu da se prijave.

Kreiranje virtuelnog sveta će omogućiti Facebooku da ugasi Facebook Spaces i Oculu Rooms 25. oktobra.

Izvor: Telegraf
Foto: pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter