Izvor:
12.10.2019 u 16:17
0

NAUČNICI OTKRIVAJU REŠENJE ZA BOLJU PRODUKTIVNOST: Kako stati na put mobilnom telefonu na poslu

Pametni telefon je pre desetak godina ušao sve delove života, pa i na radno mesto.

Ni jasna granica između poslovnog i privatnog života. Ne samo zbog toga što šefovi ponekad šalju imejlove i poruke i pošto se radno vreme završi, već i zato što zaposleni provode previše vremena na mobilnom telefonu za vereme radnog vremena.

To vodi nižoj produktivnosti – rekao je profesor psihologije Kristijan Montag koji istražuje to pitanje na Univerzitetu u Ulmu u Nemačkoj.

Zbog stalnih prekida, mnogo se smanjilo efektivno radno vreme – kaže Montag.

Ljudi u proseku provedu oko dva i po sata dnevno na svojim pametnim telefonima.

Većinu vremena zaposleni su na Fejsbuku, Instagramu i drugim društvenim mrežama – rekao je Montag.

Ljude pokreće istrah da će nešto propustiti. Da bi se sprečila pojava tog straha, mogu se postaviti vremenska ograničenja za upotrebu pametnog telefona u kancelariji.

Savetnica za poslovno upravljanje Gabrijel Tis preporučila je da se privatni imejlovi i poruke proveravaju samo u određeno doba dana, na primer ujutru pa opet poslepodne.

Trebalo bi odmah odgovoriti samo na one poruke koje su hitne – kaže Tis.

Ona preporučuje i isključivanje obaveštenja na mobilnim telefonima dok ste na poslu. Mobini telefon najbolje staviti u džep i ugasiti ga, ako je to moguće.

Osobe sa kojima poslovno komunicirate možete pitati da "komunicirate putem poslovne linije ili imejla" – kaže Tis.

Tis ovadodaje da ni zaposleni ne bi trebalo da šalju poruke dok su na poslu, a porodica i prijatelji treba da zovu zaposlene samo ako je nešto hitno.

Izvor: Index.hr
Foto: Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter