Izvor:
16.11.2019 u 11:03
0

UKIDAJU SE KLASIČNI SAOBRAĆAJNI ZNACI? Tehnologija uzima maha!

Da li će Velika Britanija zaista ukinuti saobraćajne znakove, kao što se navodi u najnovijoj saobraćajnoj strategiji, u kojoj je čak određeno i kad bi to trebalo da se dogodi.

Autor dokumenta "UK Connected and Automated Mobility Roadmap to 2030" je organizacija Zenzic, čija je misija da se ubrza proces implementacije samovozećih automobila umrežavanjem industrije, organa vlasti i nauke.

U njihovom izveštaju se navodi da će implementacija CAM (connected and automated mobility) tehnologije povezivanja i automatskog upravljanja eliminisati potrebu za klasičnim saobraćajnim znakovima. Tako "ogoljenim" auto-putevima Britanci bi mogli da se kreću već 2027, navodi se u izveštaju.

Već naredne godine javnosti će biti prezentovan plan implementacije novih tehnologija čiji će prvi vidljivi rezultat biti uklanjanje fizičkih saobraćajnih znakova.

Upozorenja bi se tako ubuduće prikazivala digitalno na instrument tabli automobila.

Međutim, postavlja se pitanje šta sve to znači za vlasnike starijih vozila, koja nisu opremljena savremenim tenologijama i sistemima asistencije.

U razdoblju smo dramatičnih društvenih i ekonomskih promena. Saobraćaj je ključan u tome i uskoro će se transformisati novim tehnologijama povezivanja i automatizacije, uključujući digitalnu infrastrukturu koja će izmeniti lice britanskih auto-putevakaže Daniel Ruiz, predsednik Zenzica.

Pritom naglašava kako razume problem da će na putevima biti milioni klasičnih vozila bez novih tehnologija, ali kaže kako će se digitalnom infrastrukturom ubrzati transformacija.

Izvor: B92
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter