Izvor:
29.01.2017 u 02:46
0

Borba za ISTINU: Zakerberg uvodi dramatične promene na Fejsbuku!

Fejsbuk sprema velike promene, a osim što dodaju priče po uzoru na Snapčet i Instagram, predstavljaju i novi način borbe protiv lažnih vesti.

U toj borbi najpopularnija društvena mreža želi svojim korisnicima na “News Feed-u” osigurati više "istih" vesti iz različitih izvora, a čine to nadogradnjom opcije "trending" koja bitno menja algoritam.

Naime, dosad su se na vrhu prikazivale vesti koje su korisnici najviše delili, a umesto toga sad će se prvo prikazivati teme koje je obradilo nekoliko različitih izdavača.

Zakerberg tako svoju društvenu mrežu želi da učini verodostojnijim izvorom informacija.

Želimo korisnicima da približimo teme koje reflektuju događaje iz stvarnog sveta, koje je obradilo više izvora – rekao je jedan od menadžera Vil Ketkart.

Fejsbuk, koji danas broji 1,8 milijardi korisnika, "Trending" je predstavio 2014. kao odgovor na sve popularniju opciju na Twitteru.

B92.net
Foto: Printscreen/Fejsbuk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter