Izvor:
22.02.2017 u 03:11
0

CENA PRAVA SITNICA: Evo koliko nas koštaju MIG-ovi!

Ministar obrane Zoran Đorđević rekao je da remont i modernizacija deset lovačkih aviona "MiG 29" Srbiju neće koštati ni više ni manje od 185 miliona evra.

– Mi smo opredelili 185 miliona za projekat 10 Migova 29. Tih deset Migova 29 ne košta 185 miliona evra. Tih 185 miliona evra je podeljeno u tri faze. Prva i druga faza je predeksportna priprema, dolazak ovde i produženje resursa na narednih 14 godina – rekao je Đorđević u Beogradu na skupu "Finansiranje bezbednosti za 21 vek".

On je rekao da je u okviru tih para predviđeno da u narednih 14 godina postoji odgovarajući broj remontovanih motora, agregata i sve što je potrebno za neku normalnu upotrebu u tom periodu.

– To je ta cifra. Ostatak para do 185 miliona je modernizacija na nivo SM, sa naoružanjem i opremom… Državu Srbiju to neće koštati ni više ni manje – kazao je đorđević.

Đorđević je rekao da u Ministarstvu odbrane postoji procedura kako se troši novac i naveo da od ove godine u sektoru za finansije postoji i odeljenje koje se bavi kontrolom.

– To je nešto novo. To je novost i za zemlje u EU. Jedino mislim da u samom NATO postoji odeljenje koje se bavi kontrolingom – naveo je on.

Đorđević je rekao da u Ministarstvu odbrane postoji procedura kako se troši novac.

– U nekoj situaciji čak i kada može da vam se stavi novac na raspolaganje vrlo teško ga je potrošiti na zakonit način jer postoji procedura kako se i na koji način troši novac. Kada se priča da neko nenamenski troši novac, samo onaj ko radi u sistemu odbrane – ko zna, da je u suštini nenamenski potrošiti novac u Ministarstvu odbrane, a kasnije ne odgovarati vrlo teško – kazao je on.

b92.net
Foto: Twitter/Jerusalem_Post, Facebook Studenti za istinu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter