Izvor:
18.04.2017 u 13:20
0

SULUDO ILI NE? Ovo su DESET NAJČUDNIJIH naučnih eksperimenata IKADA!

Američki naučnici su izračunali da bi bilo potrebno oko 1,2 miliona komaraca da popiju celokupnu krv odraslog muškarca. U kanadskom delu Arktika drugi naučnici usudili su da izvedu eksperiment na sebi: obnaženih grudi i golih nogu izložili su se rojevima mladih i veoma gladnih komaraca. Čak 9.000 komaraca u minutu napilo se krvi na njihovom telu. Pri takvom tempu izgubili bi polovinu krvi za samo dva sata i umrli bi od anemije.

9. Majmuni i pisaća mašina

Matematički je tako nešto vrlo moguće: kada bi majmun beskrajno dugo nasumice lupao po tastaturi pisaće mašine, na kraju bi, prema teoriji verovatnoće, gotovo sigurno napisao skoro sva Šekspirova dela gotovo bez greške – pod uslovom da imamo volje i vremena da čekamo. Isto tako, moguće je posaditi neograničeni broj majmuna za isto toliko pisaćih mašina kako bi se taj proces skratio – zaključak je Teoreme o majmunima koji beskrajno kucaju (Infinite-Monkey theorem).

blic.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter