Izvor:
27.05.2017 u 21:02
0

OPREZ AKO SKIDATE SERIJE ILI FILMOVE: Otkriven virus koji napada preko titlova!

Stručnjaci upozoravaju da hakeri mogu da sakriju viruse u titlove koji se “skidaju” sa interneta i da preko njih preuzmu kontrolu nad kompjuterom, prenosi Telegraph.

Grupa Check Point, iz oblasti sajber bezbednosti, otkrila je “rupu” u antivirusima preko koje fajlovi, ponekad prikačeni za filmove i serije na “torentu” mogu da prodru u sistem.

Hakeri na ovaj način mogu da potpuno kontrolišu uređaje koji imaju popularne programe VLC Player, Popcorn Time, Kodi i Stremio pa čak i pametne televizore. Za sada su poznata samo ova četiri softvera, ali se strahuje da ih ima još.

Prema procenama stručnjaka ugroženo je oko 200 miliona korisnika ovih programa širom sveta. Oni dodaju da je glavni problem u tome što se ovi tekstualni fajlovi ne prepoznaju kao preteći, kao i to što dolaze u mnoštvu različitih formata.

– Ovaj metod zahteva vrlo malo direktnog mešanja korisnika, što ga čini još opasnijim – rekli su izCheck Point-a.

Napadači ovako mogu da preuzmu osetljive fajlove i da traže otkup za njih, dok kompanije koje stoje iza ugroženih softvera kažu da su već razvile “zakrpe”, ali se one najčešće ne “skidaju” automatski, pa je potrebno preuzeti najnoviju verziju kako bi bili sigurniji.

Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter