Izvor:
28.05.2017 u 16:08
0

Kradu podatke dok vam je telefon ugašen, dok ne obraćate pažnju na njega: NOVI NAPAD NA ANDROID, SVI SU UGROŽENI! (VIDEO)

Istraživači sa univerziteta Santa Barbara i Džordžija Teh otkrili su novi malver koji napada sve Android uređaje. Malver je nazvan „Cloak and Dagger”, skriven je u aplikaciji i prilikom instalacije preuzima potpunu kontrolu nad Android uređajem, a korisnik ni po čemu ne može da zna mu je telefon zaražen.

Malver može beležiti sve što korisnik piše, dobiti dopuštenja za pristup svim delovima uređaja, krišom otključati uređaj pa čak i stupiti u kontakt s telefonima iz imenika, a da pri tome ekran uređaja ostane ugašen.

Istraživači koji su otkrili malver upozoravaju kako su sve verzije Androida izložene mogućnosti ovakvog napada.

Kako bi se zaštitio uređaj, trebalo bi da se onemogući instalaciju aplikacija koje nisu preuzete iz Google Play prodavnice.

Takođe, treba instalirati instalirajte antivirusni program na Android uređaj

Pogledajte video:

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter